vmbo leerjaar 2

Leerjaar 2 op gebouw B is een bijzonder jaar. Je krijgt een aantal nieuwe vakken: economie, natuurkunde en LOB. Bij het vak LOB maak je kennis met de praktijkvakken die aansluiten op de profiel- en keuzevakken in de bovenbouw zoals drones bouwen en koken in de keuken. Zo ontdek je zelf wat het beste bij je past, zodat je weet wat je het beste kunt kiezen in leerjaar 3 en 4.

Je maakt kennis met de decanen. die je voorbereiden op de keuze van je profiel. De basis- en kaderberoepsgerichte leerlingen gaan in klas 3 al in een bepaald profiel verder. Er wordt een oriëntatiedag georganiseerd waarbij er demonstraties gegeven worden over de twee profielen Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen. Later in het schooljaar is er een keuzemarkt waarbij alle keuzevakken van de bovenbouw worden gepresenteerd en gedemonstreerd. Zo word je stap voor stap begeleid bij het maken van je profielkeuze en het samenstellen van je vakkenpakket in de bovenbouw.

In klas 2 blijkt duidelijk of je op de juiste plek zit. En dan is het handig dat je in een grote scholengemeenschap zit: je kunt nog een stapje hoger of een stapje lager als dat beter voor je is.

Gebouw B is de thuisbasis van de basis- en kaderleerlingen.

MEER OVER VMBO

AGENDA

Rondje Nederland havo-5 en vwo-6 Eind datum: 01 okt
Read More
Europese dag … TTO docenten en leerlingen Thavo-3 en Tvwo-3
Read More

Contact