vmbo leerjaar 2

Het tweede leerjaar op gebouw B is een bijzonder jaar. Je krijgt een aantal nieuwe vakken: LOB, economie en natuurkunde. Bij het vak LOB maak je kennis met de praktijkvakken die aansluiten op de keuzeprofielen in de bovenbouw. Er is een extra keuzeprogramma dat we talenturen noemen. Hier mag je zelf kiezen voor een vak waar je jezelf wat meer in wilt verdiepen. Voorbeelden van vakken bij het talentuur zijn: sport, design, kunst & cultuur, muziek, vreemde talen en voeding. Zo ontdek je zelf wat het beste bij je past.

Je maakt kennis met de decaan, mevrouw Cemrek, die jou voorbereidt op de keuze van een profiel. De basis- en kaderberoepsgerichte leerlingen gaan in klas 3 al in een bepaald profiel verder. Er wordt een oriëntatiedag georganiseerd voor alle 2e jaars waarbij de twee profielen Zorg & Welzijn en Dienstverlening & Producten worden gepresenteerd. Later in het schooljaar is er een keuzemarkt waarbij alle keuzevakken worden gepresenteerd en gedemonstreerd. Zo word je stap voor stap begeleid bij het maken van je profielkeuze en het samenstellen van jouw vakkenpakket in de bovenbouw.

In klas 2 wordt duidelijk of je op de juiste plek zit en dan is het handig dat je in een grote scholengemeenschap zit: je kunt naar een andere leerweg als dat beter voor je is.

Gebouw B is de thuisbasis van de basis- en kaderleerlingen.

MEER OVER VMBO

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact