Voorbereidend mbo leerjaar 1

De nieuwe leerlingen die kiezen voor een basis- of kaderberoepsgerichte leerweg worden gastvrij ontvangen op gebouw B, oftewel gebouw B-est. Het gebouw met het onderwijs dat het beste bij praktisch ingestelde leerlingen past. Met hun eigen mentor doorlopen ze eerst een introductieprogramma. In de eerste twee jaar wordt een basispakket aan vakken aangeboden maar de praktijk is altijd dichtbij. Leerlingen die leerwegondersteuning nodig hebben zitten met de andere basis- en kaderleerlingen in een klas en allemaal krijgen ze extra ondersteuning op het gebied van taal en rekenen. Maar er is ook ruimte voor bijvoorbeeld extra sport. Vakken zoals digiwijs worden in leerjaar 1 ook gegeven. Hierbij helpen we de leerlingen om stap voor stap een “echte middelbare scholier” te worden. In de studie- en mentorlessen leer je studeren en met elkaar als klas samen te werken. En dat er in de breakweken ook andere leuke projecten en opdrachten zijn, dat staat vast.

De brugklassers starten op een klein en overzichtelijk gebouw en maken direct kennis met de docenten met wie ze vier jaar zullen samenwerken naar een einddiploma, dat kan op gebouw B. De B van BEST.

Als brugklasser starten op een klein en overzichtelijk gebouw en direct kennismaken met de docenten met wie je vier jaar samenwerkt naar een einddiploma, dat kan op gebouw B. De B van BEST.