vmbo leerjaar 1

Je start uiteraard in leerjaar 1 in een betrekkelijk kleine groep met daarin leerlingen die hetzelfde basisschooladvies hebben gekregen. Jouw klas heeft een eigen mentor. Die maakt je wegwijs op je nieuwe school en doet zijn best dat jij je snel thuis voelt op jouw nieuwe school.

Je begint met een introductieprogramma. Je leert het gebouw kennen, leert met je eigen laptop om te gaan en leert je klasgenootjes kennen.

De eerste twee jaar krijg je de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde, maar ook sport, digiwijs, biologie, economie, mens & maatschappij, levensbeschouwing en beeldende vorming. In de studie- en mentorlessen leer je studeren en met elkaar als klas samen te werken. Dat er in de breakweken ook andere leuke projecten en opdrachten zijn, staat vast. Er is een extra keuzeprogramma dat we talenturen noemen. Hier mag je zelf kiezen voor een vak waar je jezelf wat meer in wilt verdiepen. Voorbeelden van vakken bij het talentuur zijn: sport, design, kunst & cultuur, muziek, vreemde talen en voeding. Zo ontdek je zelf wat het beste bij je past.

In het eerste jaar op dit kleine en overzichtelijke gebouw maak je direct kennis met de docenten met wie je vier jaar zult samenwerken.

Als brugklasser starten op een klein en overzichtelijk gebouw en direct kennismaken met de docenten met wie je vier jaar samenwerkt naar een einddiploma, dat kan op gebouw B. De B van BEST.

MEER OVER VMBO

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact