Brugklassers vinden door het introductieprogramma, door de opvang van hun leraren en door de kleinschaligheid snel hun plekje op hun nieuwe school.

Tweetalig onderwijs

TTO op het Cambreur
TTO staat voor tweetalig onderwijs. Onze school werkt volgens de drie pijlers van TTO en heeft daarbinnen een rijk aanbod aan activiteiten, projecten, excursies en uitwisselingen.

  • Taalvaardigheid en CLIL
    De Engelse taal staat centraal. Om leerlingen met deze taal, op een hoog niveau te laten werken, gebruiken we de CLIL-didactiek. Docenten geven gericht feedback op de taalvaardigheid van hun leerlingen.
  • Wereldburgerschap
    Lesstof wordt zoveel mogelijk aangeboden vanuit verschillende (internationale) perspectieven. De leerlingen worden wereldburgers met kennis van allerlei culturen en hun eigen positie daarin.
  • Persoonsontwikkeling
    We stimuleren leerlingen om uit hun comfortzone te stappen en te reflecteren. Creativiteit, onderzoekende houding, weerbaarheid en in staat zijn tot samenwerking staan hierbij centraal.

Voor wie is tweetalig een goede keuze?
Ben je een vwo-leerling en heb je zin in een extra uitdaging? Dan zou TTO iets voor je kunnen zijn. We verwachten een nieuwsgierige en kritische houding, een gedreven leerling die durft te presteren, goed is in begrijpend lezen en extra tijd in school wil steken.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact