Leren door doen

Het voorbereidend mbo is een praktijkgerichte opleiding. Zo kun je in leerjaar 1 al meelopen met een familielid als voorbereiding op een stage in 3. In klas 2 maak je al kennis met de praktijkvakken die aansluiten op de profiel- en keuzevakken in de bovenbouw zoals koken in de keuken en drones bouwen. Zo ontdek je zelf wat het beste bij je past.

Vanaf leerjaar 3 krijg je les in de praktijklokalen van Zorg & Welzijn of Economie & Ondernemen (12 uur per week). Leerlingen die voor het profielvak Zorg & Welzijn hebben gekozen maken kennis met alles wat te maken heeft met het verzorgen en begeleiden van mensen en kinderen. Theorie en praktische vaardigheden worden gecombineerd: recepten zoeken en koken, mensen in en uit bed tillen, rolstoel rijden, een baby verschonen, EHBO-vaardigheden, een verwendag voor ouderen of een spelmiddag voor basisschoolleerlingen organiseren.

De leerlingen die voor Economie & Ondernemen hebben gekozen maken kennis met alles wat je moet weten over administratief, secretarieel, logistiek en commercieel werk. Je gaat bijvoorbeeld een logistieke planning uitwerken of je gaat bekijken hoe een distributiecentrum werk. Je leert hoe je klanten in een winkel ontvangt, maar ook hoe je gegevens in een excelsheet moet uitwerken.

Naast de profielvakken mag je bij ons op school ook zelf praktijkvakken kiezen die je interessant of gewoon leuk lijken om te doen. Zo hebben we de twee vakken Sport en bewegen en Voeding en beweging. Deze vakken worden gevolgd door de sportklas die echt lesgeeft aan basisschoolkinderen. Als je dit goed doet mag je drempelloos doorstromen naar mbo Sport en bewegen!

Ben je meer creatief dan kan je mode en design kiezen of vormgeving en typografie. Hierin ontwerp je posters of kledingstukken en leer je werken met de apparatuur die hierbij hoort. Ook haarverzorging en uiterlijke verzorging zijn creatieve keuzevakken die je kunt kiezen.

Leren in de praktijk doe je ook door naar buiten te gaan en bijvoorbeeld een supermarkt te bekijken aan de hand van een opdracht.

Voor alle derdejaars zijn er elk jaar de carrièredagen waarbij oud-leerlingen van het vmbo vertellen over wat je met je vmbo-diploma kunt bereiken. Sommige hebben ondertussen een eigen zaak, werken bij de politie of zijn advocaat geworden. Ook vertellen gastsprekers over hun baan, passend bij de gekozen richting (Zorg & Welzijn of Economie & Ondernemen). Verder komen er mensen vanuit een recruitmentbureau om tips en tops te geven over solliciteren. Ook bezoeken de leerlingen een aantal bedrijven om alvast aan de praktijk te ruiken.

MEER OVER VOORBEREIDEND MBO

AGENDA

Rondje Nederland havo-5 en vwo-6 Eind datum: 01 okt
Read More
Europese dag … TTO docenten en leerlingen Thavo-3 en Tvwo-3
Read More

Contact