voorbereidend mbo,
een meer praktische opleiding, die voor veel leerlingen precies de juiste keuze is.

Voorbereidend mbo

Vmbo staat voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs, maar op het Cambreur staat het ook voor verrassend, modern, bevlogen onderwijs.

Het gebouw is niet nieuw meer, maar je zult verrast staan van de moderne keuken, het restaurant, de ICT-voorzieningen en de ruime lokalen. Het programma is modern en er valt veel te kiezen. Je hebt een lesprogramma, maar daarnaast projecten, stages, bedrijfsbezoeken en heel veel praktijkopdrachten. Je krijgt les van docenten die met veel plezier voor de klas staan, bevlogen zijn en net die stappen extra doen om ervoor te zorgen dat jij met een mooi diploma na vier jaar kunt doorstromen naar het mbo. Daarom staat er groot op het gebouw: voorbereidend mbo.

We bereiken met onze manier van werken jaarlijks goede examenresultaten: cijfers van school- en centrale examens liggen dicht bij elkaar.Ben jij een basis- of een kaderleerling en zoek je een goede, kleinschalige school? Dan vind je die in Dongen. Vlak in de buurt van het hoofdgebouw staat gebouw B, of gebouw Best. Hier gaan dagelijks ongeveer 280 leerlingen naar school, net zoveel als op een gemiddelde basisschool. Hier werkt een vast team onder leiding van Marloes Lujten. Hier kent iedereen elkaar en dat is wel zo prettig.

Tijdens de opleiding is er veel ruimte voor praktijkvakken. Dit geldt zowel voor de onderbouw (leerjaar 1 en 2) als voor de bovenbouw (leerjaar 3 en 4). Je hebt ook minimaal vier uur sport in de week in de onderbouw en voor wie wil organiseren we door het jaar heen het gratis sportprogramma “Fit & Fun”.

Vanaf leerjaar 3 bestaat meer dan de helft van alle vakken uit praktijkvakken. Leren door doen is het motto en vervolgens trots zijn op datgene wat je geleerd en gemaakt hebt. Je leert jezelf goed te presenteren, professioneel samen te werken, effectief te plannen en je bewust te zijn waarom je dingen op een bepaalde manier doet. Regelmatig komen bedrijven en instellingen bij ons op bezoek voor een lunch en voor het bijwonen van presentaties, waarbij onze leerlingen zich als echte gastheren en gastvrouwen opstellen. Ook organiseren we verwendagen voor ouderen en activiteiten voor kinderen. Allerlei doelgroepen binnen onze regio zijn welkom voor zo’n arrangement. Bovendien gaan we ook graag naar bedrijven en instellingen toe als zij hulp kunnen gebruiken bij recepties of tijdens feestelijke bijeenkomsten.

Niet in de laatste plaats zijn wij inzetbaar bij sportdagen en organiseren we sportieve workshops voor basisscholen. Leerlingen die in de bovenbouw voor de keuzevakken ‘sport en bewegen’ en ‘voeding en bewegen’ kiezen als keuzeprofiel worden hierbij ingezet. Alle vaardigheden die ze binnenschools leren brengen we graag in de praktijk.

Het voorbereidend mbo bereidt je dus letterlijk voor op het middelbaar beroepsonderwijs. Onze leerlingen van de basisberoepsgerichte leerweg stromen door naar het mbo niveau 2 en de leerlingen van de kaderberoepsgerichte leerweg stromen door naar niveau 3 of 4, waar ze vaak hun mavocollega’s weer tegenkomen.

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

Contact