Buitenlesactiviteiten Voorbereidend mbo

Wat is een school zonder extra activiteiten? Welnu, op het Cambreur kom je echt aan je trekken. Waarom? Nu, omdat deze leuk zijn en omdat je hier heel veel van leert.

Schoolfeesten voor alle leerjaren
De leerlingvereniging CIA brengt een nieuwe traditie de school in: een goed georganiseerd feest met fantastische muziek, waar het merendeel van de Cambreurleerlingen aan deelneemt. Dat hebben we lang niet gehad en we zijn dan ook heel blij met een actieve groep jonge mensen die dit samen met een paar kartrekkers onder de docenten voor elkaar krijgt. De aula wordt omgetoverd tot een dansvloer, mooie lichteffecten, uitnodigende beats en een prima sfeer. Jij komt toch ook?

Never stop dreaming
Ergens in de maand maart is het podium voor de leerlingen: dansen, zingen, muziek maken en dat een hele avond lang voor eigen publiek. Plaats van handeling is de Cammeleur. Onder de deskundige leiding van enkele muzikale docenten komt jaarlijks deze spetterende avond tot stand. We zijn ieder jaar weer aangenaam verrast over het talent dat we op school hebben. De schoolband speelt op deze avond een prominente rol. Echt, een avond, waar je naar toe moet!

Griezeltocht voor vmbo-2
Elk jaar gaan alle leerlingen van de tweede klas een avondje ‘griezelen’. Zij storten zich na een rit in een geblindeerde bus in een nachtelijk avontuur. Dreigende schaduwen overheersen in het donkere bos. Doorweekte modderpaden, een knipogende maan en het gekraak van takken en bomen en vele dierengeluiden maken iedereen waakzaam. Zou de weerwolf die avond toeslaan? Luidruchtige types schreeuwen hun angst weg en vele anderen blijven stilletjes naar de spoken staren. Allemaal komen ze met sterke verhalen thuis van de ‘Griezeltocht’ die de ouderraad van het Cambreur College jaarlijks organiseert.

Hypnose avond voor vmbo-3
“Je wordt zwaarder en zwaarder, je handen hangen naast je lichaam en lijken van beton. Je hebt steeds meer moeite om je ogen open te houden, ze worden alsmaar zwaarder.” Elk jaar genieten de derdeklassers van een spectaculaire, amusante en avondvullende hypnoseshow. Hilarische en spannende momenten wisselen elkaar af. Hypnotiseur Jos Claus uit Heerlen brengt de leerlingen op basis van vrijwilligheid onder hypnose en laat zien wat het is, wat het kan en dat het niets te maken heeft met magie.

B-dagen voor vmbo-3
De derdejaarsleerlingen van gebouw B genieten elk jaar weer van de B-dagen, de bezinningsdagen van gebouw B. Twee dagen sport, spel en bezinning op een mooie locatie buiten de school. De heenweg gaat op de fiets, bijvoorbeeld naar Goirle. Voor sommigen op zich al een flinke kluif, zeker als je de juiste weg even kwijtraakt, zoals ook bij docenten kan voorkomen. De sportieve activiteiten worden afgewisseld met serieuze groepsgesprekken. Na een heerlijke maaltijd volgt een ‘teamchallenge’ waar de leerlingen elkaar op verschillende onderdelen bestrijden.’s Avonds wandelen docenten en leerlingen nog even door het bos met daarna een verdiende maar korte nachtrust.

De volgende ochtend weer vroeg ontbijt om daarna te luisteren naar het verhaal van bijvoorbeeld een ex-verslaafde, gevolgd door bijvoorbeeld een les zelfverdediging. Na de lunch en een sport- en spelmiddag vertrekken de leerlingen en docenten weer op de fiets naar Dongen waar ze kunnen uitrusten van twee zware maar ook heel leuke dagen.

Ardennenreis voor vmbo-4
Ieder jaar organiseert het Cambreur College voor het examenjaar van het voorbereidend mbo en mavo een reis naar de Ardennen. Met enthousiaste leerlingen en begeleiders vertrekken we per bus in alle vroegte naar onze zuiderburen om een aantal spetterende activiteiten te ondernemen, alles onder professionele en deskundige begeleiding. Zo gaan we bijvoorbeeld mountainbiken (en niet alleen maar de berg op, maar juist ook heel hard de berg weer af); we worden midden in de nacht ergens gedropt in het bos en moeten zorgen dat we weer terug komen (kompas met uitleg krijg je er dan natuurlijk wel bij), kanoën (het lijkt vaak meer op een potje zwemmen), zelf een tent bouwen van zeil en palen rondom het kampvuur (er moet ook nog onder geslapen worden), klimmen en abseilen (hartstikke spannend), touwenparcours (is moeilijk uit te leggen wat het is, maar lijkt erg veel op een groot apenkooi-evenement vijf meter boven de grond), en nog veel meer. We noemen bijvoorbeeld het spannende speleologie. Een moeilijk woord, maar wel erg leuk! Natuurlijk is er ook genoeg tijd voor ontspanning, een terrasje, inkopen doen in de supermarkt of iets anders. Het allerbelangrijkste vinden wij echter dat het een ontspannen week moet zijn, met voor ieder wat wils en heel veel lol en gezelligheid!

Londenreis voor vmbo-4
Vijf dagen lang spreken de vmbo- en mavo-scholieren ‘Engels’; soms met handen en voeten maar allemaal maken zij zich verstaanbaar in Londen. Het verblijf in gastgezinnen moedigt de meisjes en jongens natuurlijk aan tot een gesprek. Vol trots blikken ze naar de Cambreurhuisgenootjes als hun Engelse ‘ouders’ hen blijken te verstaan. Na een bezoek aan de vele ‘highlights’ van Londen, musea, English Heritage monumenten, de London Eye volgt het absolute hoogtepunt, de theatervoorstelling. Ieder jaar grift de musical een blijvende herinnering in het geheugen.

Barcelonareis voor vmbo-4
“Barcelona” is de naam van onze reis, maar een betere naam zou zijn “Catalonië”. We bezoeken namelijk naast Barcelona ook Figueres en Girona; steden die zeker de moeite waard zijn. Ons reisavontuur naar de Catalaanse hoofdstad duurt achttien uur. Vermoeid komen we aan in de badplaats Santa Susanna. Met een prima hotel als uitstekende thuisbasis bezoeken we de plaatsen in de omgeving. Barcelona voelt als een warme deken en voldoet aan alle verwachtingen die Cambreurleerlingen van deze stad hebben. De reis staat bij iedere leerling als een geslaagd, culinair en cultureel moment in het geheugen gegrift.

Casinoavond en Stijlavond voor alle eindexamenklassen
Glamour en glitter. Smokings en avondjurken. Al jaren sluiten onze eindexamenkandidaten hun loopbaan op het Cambreur College af met een stijlvol feest. Leerlingen, docenten, ouders en veel Dongenaren, Rijenaren en andere belangstellenden uit de verre omtrek verzamelen zich op een lenteavond in Dongen langs de kant van de weg. Oldtimers, boerenkarren, maar ook limousines en auto’s die de meesten alleen maar kennen uit glanzende brochures, brengen de feestelingen naar de feestzaal Bijna onherkenbaar in hun prachtige avondkledij schrijden de bijna dames en heren naar de eveneens in stijl aangeklede locatie waar ze onthaald worden met een glas feestelijke bubbels. De Oude Kerk aan de Kerkstraat blijkt bijvoorbeeld een mooie setting te zijn om twee avonden lang onze examenkandidaten te ontvangen. Buiten maar ook binnen worden talloze foto’s gemaakt in wisselende samenstellingen.

De CIA verzorgt de avond tot in de puntjes.

MEER OVER VOORBEREIDEND MBO

AGENDA

Rondje Nederland havo-5 en vwo-6 Eind datum: 01 okt
Read More
Europese dag … TTO docenten en leerlingen Thavo-3 en Tvwo-3
Read More

Contact