Stages Mavo

Op de middelbare school ga je onderzoeken wat je later zou willen worden. Welke beroepen lijken je leuk en welke vervolgopleiding heb je daarvoor nodig? Naast dat we het belangrijk vinden dat je een juiste vervolgopleiding kiest, vinden we het ook belangrijk dat je ziet wat je met je mavo-diploma kan. Door later naar nu te halen, weet je beter waar je dat diploma voor wil halen.

Loopbaanoriëntatie (oftewel LOB) is het programma dat je volgt om achter je interesses, kwaliteiten en uiteindelijke profiel- en studiekeuze te komen. De decaan stelt hier een interessant programma voor samen. Binnen dit programma ga je op verschillende stages.

In het eerste jaar is deze stage kort; je gaat één dag meelopen op het werk van je vader, moeder of een ander familielid of kennis.

In de tweede kun je ook op stage als je wil. De stagecoördinator kan je hierbij helpen. In overleg met je coach en de afdelingsleider wordt bekeken wat mogelijk is.

In de derde ga je een volle week op stage. Je gaat dit jaar immers een profiel kiezen. Door stage te lopen bij een bedrijf in de richting die je interessant vindt, kijk je welk profiel het beste bij past.

Stages: Leren in de praktijk en kijken wat je leuk vindt.

MEER OVER MAVO

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact