Durf je de uitdaging aan? Filosofie, Cambridge English, Lagerhuisdebat … Wat is jouw talent? Ontdek het en laat het zien!

Vwo

De vwo-afdeling is te vinden in de blauwe vleugel van het Cambreur. De leiding is in handen van afdelingsleider Katrien Willemen.

Op het vwo ligt het accent op talent, want vwo-leerlingen hebben veel talenten. Ze zijn intelligent, nieuwsgierig en kritisch. Vanuit een onderzoekende en analyserende houding gaan ze aan het werk met verschillende onderwerpen binnen en buiten de vakken op school. Ze hebben behoefte aan nieuwe ervaringen, uitdagingen en onderwijs op maat. Daarnaast vinden ze het belangrijk om zelf keuzes te kunnen maken, te werken vanuit een proactieve houding en te reflecteren op het proces en product. Dit doen ze niet alleen individueel, maar ook samen. Met elkaar, met de leraren en bedrijven om zich heen. Cambreurdocenten houden rekening met deze zelfstandige werkwijze en begeleiden en stimuleren onze vwo-leerlingen om tot een pre-academisch denk- en werkniveau te komen.

Leren argumenteren, gedachten scherp en snel onder woorden brengen, van standpunt kunnen wisselen, een boeiende speech houden. Dit wordt geleerd bij de Lagerhuislessen en de jaarlijkse internationale Model United Nations conferentie. Denklessen, science en de Lego League bieden extra uitdaging. Er zijn uitwisselingen, olympiades en masterclasses op universiteiten. Leerlingen die excelleren in de moderne vreemde talen kunnen deelnemen aan de taalprogramma’s Engels, Frans en/of Duits door het behalen van internationaal erkende certificaten Cambridge, Delf of Goethe.

AGENDA

Rondje Nederland havo-5 en vwo-6 Eind datum: 01 okt
Read More
Europese dag … TTO docenten en leerlingen Thavo-3 en Tvwo-3
Read More

Contact