Vwo

De vwo-leerling is op de basisschool duidelijk de beste leerling van de klas. Hij neemt gemakkelijk nieuwe kennis op, kan goed analyseren, vindt zelfstandig een eigen manier om een probleem op te lossen en stelt zichzelf of anderen vaak de vraag, waarom dingen zijn zoals ze zijn. Hij haalt graag goede cijfers, wil zich meten met anderen en beter worden. Het zijn talenten op intellectueel gebied die uitgedaagd moeten worden. En dat is onze taak. Wij hebben voor het vwo dan ook de slogan: Accent op talent.

Een vwo-leerling vindt het belangrijk, dat een docent veel weet, met name van zijn eigen vak, maar ook daarbuiten. Een vwo’er laat zich inspireren en gaat vervolgens zelfstandig aan de slag. In groepen of tweetallen werken moet hij leren, veel vwo’ers vinden het prettig om alleen aan de slag te gaan.

Voor alle leerlingen, maar met name voor de vwo’er geldt, dat hij gedreven aan onderwerpen kan werken waar hij zelf voor gekozen heeft. Precies dit hebben we op het Cambreur College in ons programma voor de vwo-leerlingen opgenomen.

Durf je de uitdaging aan? Filosofie, Cambridge English, Lagerhuisdebat … Wat is jouw talent? Ontdek het en laat het zien!