Open dag

Het Cambreur College heeft een open dag in februari.

Wil je meer weten over het Cambreur We laten je dit graag zien met 12 video’s  

Op zaterdag 6 februari 2021 van 10.00 tot 17.00 uur zijn alle leerlingen welkom. De deuren van onze het hoofdgebouw en gebouw B staan wagenwijd open en je bent samen met één ouder van harte welkom. Dit alles onder voorbehoud vanwege de corona maatregelen die genomen kunnen worden. Meer informatie volgt.

Onze leerlingen en onze collega’s stellen de diverse vakken voor en laten zien wat er aan buitenlesactiviteiten gedaan wordt op het Cambreur College. Heb je zin om proeven te doen bij scheikunde? Wil je in de gymzaal actief worden? Of doe je mee aan een echt debat? Je bent van harte uitgenodigd.

Heb je vragen over ondersteuning bij dyslexie of dyscalculie, dan vind je op ieder gebouw een lokaal, waar een ondersteuningscoördinator en een dyslexiespecialist jouw vragen kunnen beantwoorden. Het Open-Leer-Centrum rechts naast het hoofdgebouw is de plek waar de tweetalige leerlingen hun opleiding presenteren. Zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.

Op het hoofdgebouw, Mgr. Schaepmanlaan 13, presenteren zich de mavo-, havo- en de vwo-afdeling en uiteraard ook de tweetalige havo- en vwo-stroom. Neem een kijkje bij de exacte vakken biologie, scheikunde en natuurkunde die theorie en praktijk in hun vaklokalen koppelen. Bewonder de kunstwerken die bij het vak Kunst Beeldend gemaakt worden. Doe mee met een gymles in een van de sportzalen of laat je uitdagen om deel te nemen aan een Lagerhuisdebat.  Zoek het informaticalokaal en kijk, wat je hier kunt leren als je eenmaal in de laatste twee of drie jaar van je opleiding zit.

Leerlingen kunnen je vertellen, hoe hun tweetalige opleiding eruit ziet en wat de meerwaarde van deze opleiding is. En andere leerlingen maken duidelijk wat het excellentieprogramma voor (havo en) vwo inhoudt.

Op zaterdag 6 februari 2021 van 10.00 tot 17.00 uur is natuurlijk ook het B-gebouw, Mgr. Schaepmanlaan 2, open. Hier zijn met name de leerlingen welkom die naar het voorbereidend mbo gaan. Zij kunnen daar de basis- en de kaderberoepsgerichte leerweg volgen of misschien wel een plekje vinden in de km-klas. In leerjaar 3 en 4 kiezen de leerlingen een sector. Op het Cambreur College kun je kiezen voor het profiel “Zorg & Welzijn” en voor het profiel “Economie & Ondernemen”.

Leerlingen en docenten staan klaar om alle lokalen te laten zien. Zo kun je een bezoek brengen aan de kapsalon, de keuken, het restaurant, maar ook aan de verkoopbalie en de economiehal.

In gebouw B hangt overal werk van leerlingen. Met name grote kunstwerken die tijdens speciale kunstdagen zijn gemaakt. Ze geven nog meer sfeer aan dit toch al karakteristieke gebouw.

Vergeet ook niet naar de fantastische tekening op de gang bij de ingang van het biologielokaal te kijken. Hier worden de planten en dieren afgebeeld die in de schoolvijver van gebouw B leven. Zowel de vijver als de muurschildering is door de eigen teamleden gemaakt.

 

 

 

Tijdens de open dag op 6 februari kunnen al onze bezoekers de sfeer proeven die kenmerkend is voor het Cambreur College: vriendelijk, actief, betrokken. Daarbij zijn de resultaten uitstekend, het Cambreur is gewoon een uitstekende school. En jij past hier ook.