Mavo leerjaar 1

Als brugklasser kun je op de mavo-afdeling op twee verschillende manieren starten. In de mavoklassen word je ingedeeld als je van de docent van groep 8 een puur mavo-advies hebt gehad. Als het goed is, zit jij dan direct op de juiste plek. Blijk je nu veel beter (of in een enkel geval veel slechter) te presteren, dan is een overstap naar een andere afdeling uiteraard ook mogelijk.

In de mh-dakpanklas hoef je pas na het eerste jaar te kiezen. Hier word je geplaatst als je mogelijk door zou kunnen stromen naar de havo, maar nog net geen havoadvies hebt gehad. Groei je in dit eerste jaar en wil je naar de havo, dan ga je verder in havo2. Voel je je prettiger op de mavo, dan maak je eerst de mavo af en kun je altijd nog kiezen voor havo daarna.

In het eerste leerjaar word je een echte middelbare scholier. In studielessen en coachuren leer je studeren, met elkaar als klas samenwerken, maar ook leer je reflecteren en doelen stellen. Je leert ICT-vaardigheden, zodat je ook echt goed gebruik kunt maken van je device.

 

 

 

Mavo op het Cambreur is een prima opleiding, die je een uitstekende basis voor het middelbaar beroepsonderwijs biedt of je de kans geeft om door te stromen naar de havo.

AGENDA

vmbo-3/mavo-3 Oriëntatie op techniek met ondersteuning van defensie
Read More
Stage vmbo-4 Eind datum: 03 feb
Read More

Contact