Mavo leerjaar 1

Op de mavo-afdeling zijn er twee brugklassoorten: een mavo-brugklas en een mavo-havobrugklas. In welke soort je zult komen hangt af van je advies van de basisschool. In de mavo-brugklas krijg je les op mavo-niveau; in de mavo-havobrugklas op mavo-havoniveau. Aan het eind van het jaar wordt in deze klassen bepaald of je naar mavo of havo 2 gaat.

We vinden het belangrijk dat je een goede start maakt in de brugklas. Daarom besteden we extra aandacht aan zaken als leer-en studievaardigheden (je leert hier te leren, maar ook te plannen te organiseren) en je verbetert je ICT-vaardigheden. Handig, want je werkt met een laptop!

Je coach kijkt samen met jou of alles goed gaat en staat voor je klaar. De eerste periode focussen we ook op groepsdynamiek; we willen graag dat de klas waarin je zit ook een fijne groep wordt!

Je zult vakken krijgen die je op de bassischool niet hebt gehad, zoals Wiskunde, maar ook het vak Dienstverlening & Producten is nieuw voor je. Dit vak volg je sowieso tot en met de derde. De kern van dit vak is doen, veel samenwerken en werken aan je competenties en vaardigheden.

 

Mavo op het Cambreur is een prima opleiding, die je een uitstekende basis voor het middelbaar beroepsonderwijs biedt of je de kans geeft om door te stromen naar de havo.

MEER OVER MAVO

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact