Mavo leerjaar 3 en 4

Mavo-3

In mavo-3 volg je naast het normale programma, ook twee keuzevakken. Uit verschillende praktische keuzevakken kies jezelf welke twee jij het best bij je vindt passen. Bij deze vakken ben je dus praktisch bezig; je gaat iets doen. Hierdoor bereid jij je mede voor op het MBO; het vervolgonderwijs dat je met een mavo-diploma kan volgen.

Je gaat dit jaar ook je profiel kiezen. In mavo-4 zijn er vier profielen mogelijk: Techniek, Economie, Zorg & Welzijn en Groen. De decaan en je coach gaan je helpen bij het maken van deze keuze!

Mavo-4

En dan is het zo ver: je examenjaar! Een jaar waarin je hopelijk, na al je harde werken, een verdiend diploma in ontvangst mag nemen!

Dit jaar focus jij je op de vakken binnen jouw gekozen profiel. 50% van je eindcijfers wordt gevormd door de schoolexamens. Dit zijn de toetsen die je gedurende het jaar op school maakt. De andere 50% wordt gevormd door het centrale examen dat je in mei maakt.

Wanneer je geslaagd bent, waar we natuurlijk vanuit gaan, is de keuze aan jou: je kunt doorstromen naar het MBO, maar ook naar de havo. Je hebt dan wel examen gedaan in zeven vakken en je kunt daarmee een profiel vormen op de havo. De decaan en je coach gaan je helpen bij het maken van je uiteindelijke keuze.

De meeste leerlingen stromen door naar het MBO. Er zijn verschillende MBO’s in de buurt (bijvoorbeeld in Tilburg, Breda of Den Bosch). Deze MBO’s bieden vele soorten opleidingen aan. Om een goede keuze te kunnen maken word je geholpen vanuit school, maar zijn er ook meerdere voorlichtingen op de MBO’s zelf.

 

 

Dienstverlening & Producten is echt een interessant en goed vak voor alle mavoleerlingen.

MEER OVER MAVO

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact