Nieuws

Afscheid van de directeur van het Cambreur

Afscheid van de directeur van het Cambreur

Op 1 mei heeft René Hermans, na bijna 21 jaar dienst, afscheid genomen van het Cambreur College.

Gestart als docent Lichamelijke opvoeding heeft hij ook lessen Engels en maatschappijleer verzorgd aan het vmbo. Later werd hij afdelingsleider vmbo en daarna werd hij directeur van het Cambreur College. In deze laatste functie heeft hij met een fijn team collega’s, de gemeente Dongen en diverse externe bureaus de nieuwbouw weten te realiseren. De parel van Dongen, waar men zich wat betreft Hermans vooral welkom, gezien en thuis moet kunnen voelen. Dat geldt voor de leerlingen en ouders, de collega’s, maar zeker ook voor de Dongenaren en het Dongense bedrijfsleven.

Hij kijkt terug op een mooie periode in zijn leven, waar hij vele prettige collega’s heeft ontmoet die oprecht begaan zijn om mooi onderwijs te realiseren voor de leerlingen van het Cambreur. De leerlingen zijn Hermans altijd uiterst dierbaar geweest en hij probeerde dat ook duidelijk te maken door hen iedere ochtend aan de poort en later bij de hoofdingang te begroeten. Daarnaast hield hij regelmatig lunches met leerlingen om te weten wat er zoal leeft en speelt bij hen. Om hen draait het immers, aldus Hermans.

Hart voor alle leerlingen, maar een zwak is hij altijd blijven houden voor de leerlingen van het voorbereidend mbo. Zij zijn veelal praktisch ingestelde kinderen die altijd op hun tenen hebben moeten lopen op theoretisch vlak en extra behoefte hebben om gezien te worden wie ze als persoon werkelijk zijn. Het bloed kruipt voor Hermans dan ook waar het niet gaan kan. Hij heeft inmiddels zijn voeten nat mogen maken als afdelingsleider van de mavo-afdeling op het Sint-Janslyceum in Den Bosch, net als het Cambreur College een OMO-school. Weer dichter bij de collega’s die op de werkvloer staan en dichter bij hen om wie het allemaal draait: de leerlingen!

Na zijn buitenlandse carrière in het hotelwezen geeft Hermans aan nu een mooi Cambreurhoofdstuk af te sluiten om nog, naar alle waarschijnlijkheid, een laatste weg in te slaan. Opnieuw vol enthousiasme en vol energie.

 

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact