Nieuws

Pancake day

By februari 17, 2022No Comments

Pancake day

Gelukkig kon het weer dit jaar!

Zo net voor de carnavalsvakantie hebben de leerlingen van klas 1 TTO  weer hun inmiddels befaamde “Pancake Race ” gehouden. Zo leren de TTO leerlingen de oude Engelse traditie van Pancake Day of Shrove Tuesday kennen.

Pancake Day, de dinsdag ná Carnaval, is het begin van de vastenperiode. Voordat het vasten echter kan beginnen, moeten alle etenswaren die nog in huis zijn, opgemaakt worden. Eieren en melkproducten worden gebruikt om heerlijke pannenkoeken te bakken.

Tegenwoordig wordt in Engeland, Noord Ierland en in veel andere Engelstalige landen deze dag nog gevierd met veel spelletjes en natuurlijk het eten van pannenkoeken. Halverwege de 15e eeuw ontstond deze traditie in het  plaatsje Olney, Buckinghamshire. Een dame, die pannenkoeken aan het bakken was, hoorde de kerkklokken luiden. Dit was het teken dat het tijd was om te gaan biechten. Omdat ze niet te laat wilde komen voor de biecht, rende de vrouw met haar schort nog aan en met de pan met pannenkoeken nog in haar hand naar de kerk. Zij had er uiteraard geen idee van dat dit het begin zou zijn van een traditie die nu al meer dan 500 jaar bestaat.

Ook onze TTO leerlingen hebben met muts, schort en koekenpan de race gelopen. Tijdens het rennen moesten zij hun pannenkoek een aantal keer in de lucht gooien, wat, zoals de foto laat zien, voor sommige leerlingen een zware opgave bleek. Uiteraard was er na de race gelegenheid om zelf heerlijke pannenkoeken te eten. Dat werd lekker smullen!

 

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact