Nieuws

Jens van Dongen neemt deel aan de Biologie Olympiade 2021

Jens van Dongen neemt deel aan de Biologie Olympiade 2021

Ieder jaar zijn er wel leerlingen van het Cambreur die een oorkonde krijgen voor hun prestatie bij de voorronde van de Biologie Olympiade. Een oorkonde betekent dat je tot de top-5% procent hoort van Nederland. Nogal een prestatie wetende dat er jaarlijks duizenden leerlingen meedoen.

Zo nu en dan is er een leerling die tot de top 200 behoort. Dit betekent dat je door de voorronde heen bent en naar de tweede ronde mag. Een tweede ronde waarin de leerlingen een masterclass krijgen voor de nodige verdieping in de biologie en vervolgens getoetst worden op hoog niveau. Een enkeling is bereid om door te gaan, voor de leuk maar ook om te winnen. De finale is bestemd voor de twintig beste deelnemers van de tweede ronde, zij worden uitgenodigd voor de achtdaagse eindronde, bestaande uit colleges, practica en toetsen. Een uitzonderlijke en unieke ervaring.

Bij hoge uitzondering is er een leerling die de finale haalt! Dat betekent dat je tot de 20 beste deelnemers behoort. En in het gekke schooljaar 2020-2021 waarvan je denkt dat het niet gekker kan worden, lukt het Jens van Dongen uit Tvw5b om in de finale terecht te komen!

Jens, van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Een echte beloning voor het harde werken!

Een trotse juf Oversteeg

AGENDA

Tweede tijdvak centraal examens

Eind datum: 25 jun
Read More

08.00 bekendmaking normering tweede tijdvak

Read More

19.00 ophalen cijferlijsten geslaagden, onder voorbehoud

Read More

Contact