Nieuws

Jongerenwerk Dongen start weer op

By juli 7, 2020februari 15th, 2021No Comments

Jongerenwerk Dongen start weer op

We zijn inmiddels 4 maanden verder in onze anderhalvemetersamenleving. Met sommige regels moeten we nog steeds even leven, maar beetje bij beetje mogen we steeds meer. Voor kinderen en jongeren zijn er zelfs nog meer versoepelingen van de maatregelen. Met het jongerenwerk proberen we per persconferentie te kijken wat we weer meer mogen en waar we weer dingen kunnen oppakken, in aangepaste vorm of misschien zelf zoals het voor de maatregelen was.

Waar ligt de focus van het jongerenwerk nu in Dongen?
Sinds het begin van de maatregelen zijn de jongerenwerkers van de Poort samen met de stagiaires en vrijwilligers actief geweest met het bezoeken van groepen jongeren op straat. Preventief zijn we het gesprek aangegaan met jongeren die zich in de buitenruimte samenschoolden. Al ruim drie maanden lang doen we wekelijks boodschappen voor een aantal huishoudens in de gemeente. Deze mensen kunnen door de maatregelen niet meer makkelijk naar de winkel. Hier helpen wij om de wekelijkse boodschappen in huis te krijgen. Na de eerste versoepelingen bleek dat sporten voor kinderen weer mogelijk was en inmiddels ook buiten sporten voor jongeren van 12-18 jaar. Op de parkeerplaats achter de Poort kan binnen tien minuten een buitensportruimte ingericht worden. Met verschillende attributen verandert het snel in een bootcampruimte. Twee dagen in de week (dinsdag en donderdag) maken verschillende groepen jongeren gebruik van deze mogelijkheid om te sporten. Ze moeten zich wel eerst even aanmelden bij de jongerenwerkers, om zo grote drukte te voorkomen. We hebben met het jongerenwerk besloten heel de zomer door te gaan met deze sportactiviteiten en deze zelfs uit te breiden op de andere dagen als de animo groot genoeg is. Iedereen is welkom en het is gratis.

Wat gaat er binnenkort gebeuren?
De beheerder van de Poort is hard aan het puzzelen met roosters en vierkante meters om te kijken of we binnenkort weer de oefenruimtes open kunnen stellen voor muzikanten. Daarnaast proberen we in de vakantie nog een activiteit met de meiden van de meidenavond (12-15) op te starten.

Ben je je bijbaan verloren door de maatregelen of zoek je tussen de maatregelen door een toffe werkgever voor de zomer?
Een van de samenwerkingspartners van het jongerenwerk is het Jongerenpunt Midden-Brabant. Zij werken hard in de regio om van Midden-Brabant een jeugdwerkloze vrije zone te maken. Zij hebben goed in beeld wat de mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt in Dongen en in de buurt. Daarnaast kan het natuurlijk zijn dat je klaar bent met school maar de juiste vervolgstudie niet weet te kiezen door het wegvallen van de informatiedagen op de mbo’s en hbo’s. Mocht je dus zoeken naar een baantje en/of de juiste studie voor jou, neem dan contact op met een van de jongerenwerkers. Samen met een medewerker van het Jongerenpunt kunnen we kijken waar we jou kunnen helpen.

Contact
Mocht je met vragen zitten over nieuwe maatregelen, schoolwerk, werk of geen idee wat je moet doen in je vrije tijd nu? Contact ons op Facebook op onder R-Newt Dongen, surf naar www.r-newt.nl of bel/app naar 06-83807733 of 06-15559718.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact