Nieuws

Streetwise bus van de ANWB bezoekt Gebouw B

By oktober 22, 2015februari 15th, 2021No Comments

Streetwise bus van de ANWB bezoekt Gebouw B

Een grote kring met eerstejaars leerlingen, op een groot scherm een verkeerssituatie. “Wie heeft er hier voorrang?”, vraagt een juf. Meteen gaan vijftien handjes de lucht in. “Die fiets van rechts juffrouw.” “Goed zo!” Woensdag 21 oktober bracht het ANWB Streetwise team een bezoek aan gebouw B.

Alle eerstejaars van het Cambreur College namen deel aan een interactieve workshop waar veel vragen werden gesteld en leerzame verkeersfilmpjes werden vertoond. Natuurlijk werd daarbij ook extra aandacht besteed aan de donkere dagen die weer snel naderen.

Op het schoolplein van gebouw B stond die woensdag de fel gekleurde Streetwise bus van de ANWB. In deze bus, kregen de tweedejaars een 80 minuten durende workshop over allerlei onderwerpen. Voor in de bus ging het over de dode hoek van vrachtwagens, waar kan ik als fietser het beste gaan staan zodat de chauffeur mij niet over het hoofd ziet?

In het middelste gedeelte van de bus was een interactieve quiz over verkeersregels, verkeerssituaties en vragen zoals, mag ik tijdens het fietsen mijn mobieltje gebruiken? “Ja dat mag maar of dat ook zo verstandig is…?  Vooral in de quiz waar in teams van twee leerlingen vragen moesten worden beantwoord, werd fanatiek gestreden om de eerste plaats.

De voor veel leerlingen en ook docenten leukste workshop bevond zich achter in de bus. Hier stonden vier bijna echte scooters met een beeldscherm. Gas geven, sturen, remmen en ook nog op het verkeer letten bleek, afgaande op de geluiden,  voor veel leerlingen echter nog niet zo eenvoudig.

Het bezoek van de ANWB was voor veel leerlingen een leerzame ervaring. Een ervaring die ze goed kunnen gebruiken nu de winter alweer bijna voor de deur staat.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact