Nieuws

Vwo2 doet Casadeproject

By juni 2, 2015februari 15th, 2021No Comments

Vwo2 doet Casadeproject

Het Cambreur College probeert voor het vak aardrijkskunde de link te leggen tussen leren op school en het vertalen ervan naar de praktijk in de eigen omgeving. Dit jaar voor de tweede keer heeft klas 2 vwo ruim twee maanden op school en in een plangebied als praktijkopdracht gewerkt aan het onderwerp ‘stedenbouw’ . Dit gebeurde in samenwerking met Casade, de Gemeente Dongen en CIER Architecten. Als ontwikkelaars in spé hebben de leerlingen in groepjes een stedenbouwkundig plan ontwikkeld. In deze opdracht moesten randvoorwaarden verwerkt worden, een strook groen moest intact blijven evenals de buitenkant van een monument. Ten dele werden ze vrij gelaten in het bepalen van onder andere de doelgroep, woningtypen, architectuur en de inrichting van het openbaar gebied. Ook was er aandacht voor duurzaamheid en multifunctioneel gebruik van het monument en een vijver. De uitgewerkte opdracht presenteerden de leerlingen op donderdag 21 mei op het kantoor van Casade aan een vakjury, bestaande uit onder andere professionals van Casade onder wie de directeur Roel van Gurp, van de gemeente Dongen met wethouder Ad van Beek en van CIER Architecten. De projectgroep met het best doordachte en uitgewerkte idee is door de vakjury uitgeroepen als winnend team! Dit team bestond uit Rini, Ilvy, Thirsa en Stijn met hun ‘RITS-plan’ Waar de projectnaam voor staat? “Als we de eerste letter van onze voornamen achter elkaar zetten, staat er RITS. Onze projectnaam refereert dus aan de ontwikkelaars”, aldus deze Cambreurleerlingen. Rini, Ilvy, Thirsa en Stijn wonnen de opdracht, omdat zij hun plan inhoudelijk sterk en op een natuurlijke manier hebben toegelicht. Centraal in hun plan stond het bouwen voor de diverse doelgroepen en het starten van een bioscoop in het oude monument. De goede onderbouwing, een duidelijke kosten-baten analyse en een fraaie architectonische vertaling van de plannen gaven de definitieve doorslag! De winnende groep kreeg een royale ijsbon die in goede aarde viel. De deskundigen waren eveneens vol lof over de creatieve ideeën en inzet van de overige drie groepen. Casade heeft daarna de belangrijkste informatie over stedenbouw nader toegelicht aan de hand van een presentatie over De Hoogt. Ook is het eindresultaat van De Hoogt getoond middels een 3D-animatie (zie ook: www.dehoogtdongen.nl). Kortom; volgens de leerlingen was het een zeer leerzaam project over stedenbouw met een kijkje in de keuken van projectontwikkeling!

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact