Nieuws

Olympiadekandidaten Sam en Bruce gaan de uitdaging aan

By november 18, 2014februari 15th, 2021No Comments

Olympiadekandidaten Sam en Bruce gaan de uitdaging aan

Uitblinkers in exacte vakken als natuurkunde, scheikunde en biologie en bereid om de uitdaging aan te gaan, dit kenmerkt Sam Tennebroek, vwo6, en Bruce Pierik, vwo4. En het Cambreur College biedt hun deze kans. Docent scheikunde en algemene natuurwetenschappen Piet Span is een groot voorstander van het bieden van extra kansen voor leerlingen in het algemeen en voor de excellente leerlingen in het bijzonder. Hij heeft zijn collega’s uit de exacte hoek gestimuleerd om vanaf leerjaar 3 individuele leerlingen of hele klassen deel te laten nemen aan landelijke Olympiades. En met succes: Zes verschillende vakken doen mee en de resultaten van de Cambreurdeelnemers vorig jaar waren fantastisch. Dat betekent, dat het Cambreur College zich Olympiadeschool mag noemen. De school verplicht zich hiermee om Olympiades een vaste plek in het schoolbeleid te geven. Sam en Bruce hebben vorig jaar al een keer deelgenomen aan een olympiade en deden het niet onverdienstelijk. Het wedstrijdelement spreekt hen aan, alsook de extra uitdaging. Dit jaar weten ze beter, wat hen te wachten staat en zijn ze bereid om de voorbereiding zeer serieus op te pakken. Beide heren vinden het een uitstekend idee, dat het Cambreur leerlingen stimuleert om aan dit soort activiteiten deel te nemen. Wat extra lessen als voorbereiding zouden in hun ogen zelfs welkom zijn. Docent Piet Span en zijn twee leerlingen tonen met trots het officiële certificaat. Het bordje OLYMPIADESCHOOL zal deze week een plek bij de voordeur krijgen.

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact