Nieuws

Eindelijk kan het weer! TTO vwo 4 en TTO havo 5 op bezoek bij het Europees parlement.

By januari 13, 2023No Comments

Eindelijk kan het weer! TTO vwo 4 en TTO havo 5 op bezoek bij het Europees parlement.

Nu de ergste corona-ellende achter ons lijkt te liggen kunnen er gelukkig steeds meer activiteiten als vanouds weer doorgang vinden. Traditiegetrouw gaan leerlingen in de bovenbouw van het TTO een dagje naar Brussel en op donderdag 12 januari waren onze TTO’ers weer welkom bij het Europees parlement.

De TTO-leerlingen krijgen in de bovenbouw van de TTO-afdeling het vak Global Studies voorgeschoteld. Binnen dit vak werken de leerlingen aan allerlei projecten met een internationaal karakter. Een van de projecten gaat over de Europese Unie, en hoe is dit internationale instituut beter inzichtelijk te krijgen dan met een bezoek?

Na een lange busrit vol regen en files mochten onze leerlingen allereerst deelnemen aan de  zogenaamde “European Parliament Role Play Game. ” Leerlingen kropen in de huid van Europarlementariërs van verschillende politieke partijen en moesten samen tot oplossingen komen voor twee internationale problemen. Dat compromissen zoeken best lastig is ondervonden ze aan den lijve. Maar uiteindelijk bleken onze TTO havisten en vwo’ers toch in staat er samen uit te komen. Onderwijl kregen ze meteen een goed inzicht in de rol van het Europees parlement, de Europese commissie en de Europese raad!

Na een ochtend hard werken stond vervolgens een bezoek aan het Europees parlement zelf op het programma. Op uitnodiging van Europarlementariër Tom Berendsen van het CDA kregen de leerlingen een mooi inkijkje in alle werkzaamheden (en dat zijn er nogal wat!) van een lid van het Europees parlement en zijn ondersteuningsteam! Er werd veel kennis opgedaan over het functioneren van de Europese Unie en de enthousiaste en inspirerende manier van vertellen van Berendsen zorgde ervoor dat de leerlingen onder de indruk waren van het bezoek. Vanzelfsprekend kon een bezoekje aan de grote zaal van het parlement, wederom inclusief uitgebreide uitleg, niet ontbreken.

Het was een geweldige dag. Leerlingen hebben veel kennis opgedaan, plezier gehad en er samen met hun docenten een mooie dag van gemaakt. Eindelijk kan het weer!

AGENDA

vmbo-3/mavo-3 Oriëntatie op techniek met ondersteuning van defensie
Read More
Stage vmbo-4 Eind datum: 03 feb
Read More

Contact