Nieuws

Val op in het donker, zet je fietslicht aan!

By november 3, 2022No Comments

Val op in het donker, zet je fietslicht aan!

Afgelopen weekend is de klok verzet. De dagen worden weer korter en het is langer donker. Zet je fietsverlichting aan als het donker is én bij slecht weer overdag. Zonder fietsverlichting ben je slecht zichtbaar voor het andere verkeer en kun je zelf ook minder goed zien. Ga veilig op pad en zet je fietslicht aan. Hoe val je op? De onderstaande tips helpen je goed op weg.

Fietsverlichting
Is de straatverlichting aan, dan is het tijd om ook je fietsverlichting aan te zitten. Ook bij regen of mist is dit verplicht. Je kunt gebruikmaken van losse fietslampjes, maar vaste fietsverlichting heeft veel voordelen. Zo is vaste fietsverlichting duurzamer, je kunt ze niet kwijtraken en je kunt ze niet vergeten mee te nemen. Daarnaast ben je met vaste fietsverlichting vaak het best zichtbaar.

Gebruik je toch losse fietslampjes? Dan mag je ze in plaats van op je fiets ook vastmaken aan je kleding of op je tas. Dit mag alleen op het bovenlichaam. Het bevestigen van lampjes op je hoofd, armen of benen is dus niet toegestaan.

Check je fiets
Naast goede fietsverlichting zijn ook reflectoren belangrijk om goed zichtbaar te zijn. Is jouw fietsverlichting en -reflectie in orde? Je controleert het gemakkelijk met de VVN Fietscheck. Via https://vvn.nl/fietscheck. Is je verlichting kapot? Repareer het zelf of breng je fiets naar de fietsenmaker, zodat je weer veilig onderweg kunt.

Verlichtingsactie scholen Dongen
Alle leerlingen van de BVL-scholen in de gemeente Dongen krijgen een vanuit de provincie gesubsidieerd presentje waarmee ze opvallen in het verkeer. Zo is er ook een verlichtingssetje voor alle leerlingen van het Cambreur College. De setjes worden komende week uitgedeeld aan de leerlingen door de mentoren van de klassen.

AGENDA

09.00 inschrijving herkansingen SE1 open (eindexamenleerlingen) Eind datum: 14 dec
Read More
stage vmbo-3 Eind datum: 09 dec
Read More
Bezinningsdagen mavo-3 en (T)havo-4 Eind datum: 09 dec
Read More

Contact