Nieuws

Italy online

Italy online

Langzaamaan, na een té lange periode van corona zónder uitwisselingen,  zijn onze (TTO) leerlingen hun grenzen weer daadwerkelijk aan het verleggen.  Er lopen inmiddels een twintigtal Tsjechische studenten op onze school rond en een flink aantal Cambreur leerlingen bevindt zich op dit moment in Griekenland.  Helaas zat er voor klas Tha3 dit schooljaar nog geen fysieke uitwisseling met Italië in. Om toch contact te houden met de leerlingen van Isis Archimede,  is tha3 vandaag begonnen met een online uitwisseling. Na wat technische opstart problemen lukte het om contact te leggen met Mrs. Nadia Nicolai, de docent Engels van Isis Archimede, en werden de leerlingen in Italiaans-Nederlandse koppels aan het werk gezet met een opdracht die gemaakt was door mevr. Annemieke Trella en Mevr. Sien Kavelaars.  De tweetallen konden uit maar liefst 12 thema’s kiezen om Italië en Nederland met elkaar te vergelijken.  Wat zijn de verschillen op school, met eten, met muziek, in de kunst, in landschap, handgebaren……. of zijn er eigenlijk toch ook wel veel overeenkomsten? Over twee weken gaan we horen tot welke conclusies de leerlingen zijn gekomen. Dan gaan de leerlingen voor elkaar en voor hun docenten online presentaties houden. We zijn benieuwd wat we gaan horen. Ná de presentaties sluiten we voor de Cambreur leerlingen dit online project af met een Italiaans etentje. Want dat Italiaans eten hoger scoort dan een oer Hollandse dis, dat wisten we natuurlijk al vóórdat dit project begon. Buon Appetito!

 

AGENDA

CPE beeldende vorming GL/TL t/m 23 mei Eind datum: 23 mei
Read More
Start CSPE tot en met 8 juli Eind datum: 08 jul
Read More
Start BB en KB flex Eind datum: 23 jun
Read More

Contact