Nieuws

“School exchange”

By januari 13, 2022No Comments

“School exchange”

Net voor de kerstvakantie hebben de leerlingen van tha2 hun uitwisselingsproject met de Tsjechische school in Svratka afgerond.

Normaliter kunnen leerlingen bij een exchange natuurlijk daadwerkelijke een inzage in elkaars leven krijgen, maar dat was deze keer uiteraard niet mogelijk.

Toch hebben de leerlingen met elkaar iets moois kunnen delen: de opdracht was om samen met de Tsjechische leerlingen informatie over je school uit te wisselen.

In groepjes hebben onze thavo2 leerlingen prachtige vlogs gemaakt over onze school. De vlogs lieten mooie beelden zien van ons nieuwe schoolgebouw en de leerlingen vertelden in hun beste Engels wat voor lessen zij allemaal volgden en hoe het schoolgaande leven van een puber in Nederland eruitziet.

De Tsjechische leerlingen stuurden op hun beurt in een mooie vlog over hun school en over alles wat zij daar ondernemen. Wat te denken van een pyjama dag op school of het koken van toch wel eng uitziende Halloween gerechten? Misschien ook een ideetje voor op het Cambreur College?

De Tsjechische juf liet na afloop weten dat ze werkelijk onder de indruk was van het keurige Engels van onze leerlingen. En complimenten daarover zijn zeker op hun plaats.

We kijken uit naar een mogelijk volgend project met deze groep leerlingen in het Tsjechische Svratka.

AGENDA

rapportvergaderingen, leerlingen vrij
Read More
vanaf 13.00 start zomervakantie tot en met 4 september Eind datum: 04 sep
Read More
08.00 uitslag 1ste tijdvak mavo/havo/vwo
Read More

Contact