Nieuws

Schrijversbezoek Maren Stoffels

By december 14, 2021No Comments

Schrijversbezoek Maren Stoffels

Voor het derde jaar achtereenvolgende jaar maakte Maren Stoffels de reis van haar huis in Drouwen (Drenthe) naar het Cambreur in Dongen. Ook dit jaar hingen onze mavobrugklassers aan haar lippen. Ze vroegen de schrijfster het hemd van het lijf, leerden hoe belangrijk de vormgeving voor een boek is en mochten ervaren hoe de hoofdpersoon uit één van haar boeken zich voelde.

Niet alleen de leerlingen waren enthousiast, ook de begeleidende docenten wisten het bezoek van de succesvolle schrijfster te waarderen. Kenny Jacobs (docent/ beeldende vorming): “Maren Stoffels is niet iemand die direct opvalt, maar dat verandert als ze begint te praten, dan krijgt ze direct alle leerlingen mee.’’ Dit jaar liet Maren de leerlingen het leukste fragment uitkiezen. Ze las voor uit drie van haar werken, maar vooraf was niet duidelijk om welk boek het ging of hoe het eruit zag. Toen er een keus gemaakt was, liet de schrijfster de kaften van de boeken zien en vertelde ze meer over de inhoud. ‘’Zouden jullie nu weer dezelfde keus maken of zijn jullie van mening veranderd?’’ was de vraag die Maren de leerlingen stelde.

Zodoende werd duidelijk hoe belangrijk de vormgeving van een boek is. Voor de kaft van haar nieuwe boek riep Maren de hulp in van onze leerlingen. Ze heeft er een filmpje van gemaakt en dat opgestuurd naar haar uitgever. De kans is aanwezig dat onze mavoleerlingen er verantwoordelijk voor zijn dat de kaft wordt aangepast. Wij zijn benieuwd naar het resultaat.

Verder was er tijdens het schrijversbezoek natuurlijk veel ruimte voor de vragen en opmerkingen van de leerlingen. Maren vertelde heel open over haar leven en haar manier van werken. Daarnaast vertelde ze over de inhoud van haar nieuwste boek. Zoals we inmiddels van haar gewend zijn, was er ook een interactief gedeelte: dit keer mochten de leerlingen gaan staan en vervolgens ervaren wat de hoofdpersoon gevoeld zou hebben.

Het schrijversbezoek was ook dit keer weer veel te snel voorbij. Nu wachten we in spanning af hoe de kaft van haar nieuwe boek eruit gaat zien.

 

AGENDA

CPE beeldende vorming GL/TL t/m 23 mei Eind datum: 23 mei
Read More
Start CSPE tot en met 8 juli Eind datum: 08 jul
Read More
Start BB en KB flex Eind datum: 23 jun
Read More

Contact