Nieuws

Een Engelse Sint voor TVW1B

By december 2, 2021No Comments

Een Engelse Sint voor TVW1B

Sinterklaas vieren een echt Nederlands feest? Ja, eigenlijk wel. Sinterklaas heeft helemaal niets met de Engelse cultuur te maken. Toch meende klas TVW1B dat deze bijzondere Heiligman dit jaar toch maar eens eventjes in een Engelse mantel gehesen moest worden.  Dus werd het een Sinterklaasfeestje met een Engels tintje.  In de klas werd een heel flinke stapel presentjes in het midden van een grote tafel verzameld.  De leerlingen gingen vervolgens aan de slag om met behulp van een dobbelsteen en een aantal in het Engels geformuleerde opdrachten een poging doen om het presentje dat hen het meest aansprak te pakken te krijgen.

Dat leek in eerste instantie niet zo heel moeilijk….. totdat je de opdracht kreeg om je presentje aan je rechterbuurman te geven of je inmiddels vergaarde grote cadeau om te ruilen voor het kleinste cadeautje dat nog op tafel lag. Natuurlijk kwamen er ook wat Sint versnaperingen voorbij en speelde gelukkig iedereen het klaar om aan het eind van het spel een cadeautje bemachtigd te hebben, waarvan de inhoud soms voor grote hilariteit zorgde. Ook werd er nog een Sinterklaas lied gezongen in een prachtige Engelse vertaling. En omdat we ook graag onze Finse penpals een beetje mee willen geven van onze Nederlandse cultuur werd het zingen van dit lied gefilmd. Het filmpje sturen we als een onverwachte surprise naar de school in Ruukki, Noord Finland, waar het inmiddels volgens de berichten -14 graden is.

Wij blijven maar lekker hier, vlak bij onze eigen warme schoorsteen. En wie wil zingen……..give it a go.

 

AGENDA

Leerlingtevredenheidsonderzoek voor alle klassen Eind datum: 11 feb
Read More
speeddaten (T)ha-3 en (T)vw-3 met (T)ha-5 en (T)vw-5
Read More

Contact