Nieuws

Mukava tavata – Nice to meet you

Mukava tavata – Nice to meet you

Afgelopen week werd er een grote envelop uit Finland, geadresseerd aan klas TVW1B,  op school bezorgd. In de envelop zaten 30 brieven van kinderen van de Ruukki school uit Noord Finland. Al enkele jaren organiseren Mw. Trella en haar Finse collega Mw. Repo een  ‘snail mail project” tussen hun leerlingen, waarbij de leerlingen aan de hand van een bepaald thema elkaar brieven schrijven. Deze week schrijven de leerlingen van TVW1B een kennismakingsbrief terug aan hun Finse penpals die door Mw. Repo aan hen gekoppeld zijn. In de eerste brief leren de leerlingen elkaar een beetje kennen, daarna volgen er brieven over de verschillen tussen Finland en Nederland voor wat betreft klimaat, schoolsysteem, feestdagen, etc. Zo vormt dit project een mooie start van je bewust worden van verschillende culturen. En wie weet: soms kan een dergelijk project leiden tot langdurige vriendschappen.

AGENDA

Contact