Nieuws

Diplomering leerlingen vmbo en mavo

Diplomering leerlingen vmbo en mavo

Woensdag trok een feestelijke stoet van auto’s, vrachtwagens, een tractor en een feestelijk versierde fiets van gebouw B naar de Oude Kerk. In deze voertuigen de geslaagde leerlingen van het vmbo en de mavo die dit jaar voor het eerst samen de diplomering vierden. In de sfeervolle Oude Kerk stonden acht tafels met daarachter de mentoren van het vmbo en de coaches van de mavo. In kleine groepjes kwamen de ouders met hun dochters in galajurk en zonen in een mooi pak binnen om hun diploma te ondertekenen en thuis een mooi plekje te geven.

Mavoleerling Ziggy pakte meteen de pen om te tekenen en zo snel mogelijke weer te kunnen vertrekken. Andere leerlingen hadden minder haast en genoten van dit moment waar ze vier jaar hard voor hadden gewerkt.  Omringd door familie spraken ze met hun coach of mentor en tekenden heel rustig hun diploma zodat het moment goed kon worden vastgelegd op foto en film. Mahdi werd vergezeld door zijn zussen, oud-leerlingen van de mavo. Voor Fenne was het dit jaar kantje boord maar ze slaagde alsnog in het derde tijdvak. Met een grote glimlach neemt ze de felicitaties van haar coach in ontvangst. “Ziet u het is toch gelukt hoewel jullie het soms niet meer zagen zitten dat ik nog zou slagen. Juist daarom heb ik extra hard gewerkt en ontvang ik nu mijn diploma.” Buiten is nog een fotomoment met de ruïne als mooi decor.

Na de diplomering vertrekken de leerlingen naar het nieuwe hoofdgebouw voor een feestje. De lange rijen tafels in de mooie, hoge aula zijn feestelijke versierd en er staat een heerlijk buffet klaar. De leerlingen kunnen kiezen uit gyros, shoarma, wraps, bœuf bourguignon, hamburgers en diverse salades. Leden van de CIA, zoals eerstejaars Wessel Oerlemans van het vmbo staan achter de schalen en pannen en scheppen voor iedereen op. Terwijl de dames en heren genieten van het lekkere eten, speelt de schoolband hoog boven de leerlingen bovenaan de grote trap. Het feestje eindigt met een quiz waarbij leerlingen moesten gaan staan en door handopsteken hun keuze duidelijk maken. Wie het mis had ging weer zitten. Vragen zoals: Met welke docent zou je een biertje willen drinken? …meneer Van Sunten en mevrouw Smit,  welke docent kan geen fietsband plakken? … mevrouw Kant en meneer Daniel en welke leerling wordt minister-president?… Umut, zorgden voor veel hilariteit en voor een extra feestelijke afsluiting van een geslaagde avond waarbij de nieuwe aula zorgde voor een mooie ambiance.

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

Contact