Nieuws

Afscheid oude gebouwen Cambreur College

Afscheid oude gebouwen Cambreur College

Ruim 1500 belangstellenden dwaalden vrijdag 21 en zaterdag 22 mei door het oude blauwe hoofdgebouw en op het mavogebouw aan de Bolkensteeg. Op inschrijving en in beperkte groepjes, uiteraard met mondkapjes liepen de bezoekers door de lege school. Het leek een beetje op een reünie: groepen oud-leerlingen spraken met elkaar af om samen herinneringen op te halen, nog een boek uit de kast van meneer Koreman mee te nemen als aandenken of een landkaart van mevrouw Ten Thije. Acht dames van de MMS brachten een laatste bezoek aan het gebouw dat in hun tijd gloednieuw was. Ook oud-rector Zuster Marie-Bernard kwam afscheid nemen van haar gebouw.
Op zaterdag hebben op beide gebouwen diverse verenigingen en bedrijven zich kunnen presenteren. De coronamaatregelen beperkten de hoeveelheid bezoekers, maar deze eerste stappen op weg naar meer werden toch gewaardeerd.
Zo helemaal leeg is wel duidelijk geworden dat het Cambreur aan nieuwbouw toe was.
Uitsluitend positieve reacties voor de schitterende nieuwbouw: transparant, licht, modern, maar ook gezellig en warm. Hoogtepunt was de muzikale omlijsting van het jeugdorkest op de trappen van de aula. Hier werd direct duidelijk welke kansen en mogelijkheden het nieuwe gebouw biedt.
Heel veel dank voor de organisatoren Bram Thielen, Bert Smits, Wendy van Rooy en Marcella Kant, die geholpen door het conciërgeteam, een aantal collega’s, leerlingen en leden van de ouderraad dit afscheid mogelijk gemaakt hebben.
Het hoofdgebouw wordt in de komende maanden gestript en vervolgens afgebroken, het mavogebouw krijgt na de zomervakantie een nieuwe bestemming.

AGENDA

Tweede tijdvak centraal examens

Eind datum: 25 jun
Read More

08.00 bekendmaking normering tweede tijdvak

Read More

19.00 ophalen cijferlijsten geslaagden, onder voorbehoud

Read More

Contact