Nieuws

Gastles aan leerlingen van de Linusgroep van Basisschool De Vijf Eiken

Gastles aan leerlingen van de Linusgroep van Basisschool De Vijf Eiken

Om de bubbels zo gesloten mogelijk te houden, is het geven van gastlessen op de basisscholen dit schooljaar wat lastiger. Echter in deze tijden leren we ook te kijken naar de mogelijkheden. Het bleek dat Basisschool  De Vijf Eiken met de Linusgroep de uitdaging aan wilde gaan.

Een groep leerlingen variërend van 6 jaar tot 11 jaar, die voltijds hoogbegaafdheidsonderwijs volgt, heeft zich de afgelopen weken beziggehouden met het thema Duurzaamheid. Een gastles van het Cambreur College zou een mooie afsluiting zijn van het thema. In samenspraak is besloten een online les te geven aan de Linusgroep over Stenen & Mineralen. Een onderwerp waarover de leerlingen graag meer wilden weten.

Zo gezegd, zo gedaan! Een online gastles over Stenen en Mineralen verzorgd door docente mevrouw Oversteeg (biologie) waarbij de aandacht gevestigd werd op het ontstaan van stenen, de samenstelling van stenen en de bijzondere eigenschappen van stenen. Met het laatste kon prima aangesloten worden op het thema Duurzaamheid, middels de zogenaamde COslurpende Olivijn.

Een hele leuke uitwisseling voor zowel de docenten als leerlingen. Een uitwisseling waarbij de complimenten moeten worden gegeven aan de leerlingen. Het was mooi om te zien hoe jong leerlingen ook zijn, ze goed om kunnen gaan met de tablet en koptelefoon om de gastles bij te wonen. Speciale dank aan de lerares, mevrouw Danielle Wijbrandi, voor de goede begeleiding en technische ondersteuning tijdens de gastles, aldus mevrouw Uyen Oversteeg, vwo-docent van het Cambreur.

AGENDA

Tweede tijdvak centraal examens

Eind datum: 25 jun
Read More

08.00 bekendmaking normering tweede tijdvak

Read More

19.00 ophalen cijferlijsten geslaagden, onder voorbehoud

Read More

Contact