Nieuws

Cambreurianen in beweging

Cambreurianen in beweging

Hoezo zijn onze pubers niet vooruit te branden? In de week van de beweging, op de dag van Koningsspelen, hebben 17 leerlingen van Vw5 zich actief ingezet voor een goed doel. Een alternatief voor het duurzaamheidsproject bij biologie, wat door de lockdown begin van het jaar 2021 niet uitgevoerd kon worden.

Deze leerlingen hebben op een vrije vrijdagmiddag geprobeerd om in 30 minuten zoveel mogelijk km’s  te wandelen/joggen of fietsen. Een ommetje om de kanovijver bij De Vennen, via het trimbos of een route door het dorp. Zo loop je al gauw een kilomater of drie. Sportclub De Vennen is behulpzaam en genereus geweest om een 9-tal leerlingen (verdeeld over twee tijdsloten) te verwelkomen in hun fitnesszaal, waar ze de km’s bijeen konden fietsen. Deze fanatiekelingen fietsten wel gemiddeld 14 km in een half uur!

Met dank aan familie, vrienden en collega’s die de leerlingen sponsorden, bewogen de leerlingen zo een bedrag van 320 euro bij elkaar. Het bedrag wordt vervolgens besteed aan de nieuwe schooltuin. Onze leerlingen gaan voor groen, diversiteit en duurzaamheid. Hoogstwaarschijnlijk wordt het een mooie Japanse kersenbloesem die de voorruin mooi rose zal kleuren zodra het zonnetje zich in het voorjaar weer laat zien.

Robin van Sunten, Sandra Koenen en Uyen Ovesteeg bedanken ieder voor de sponsoring en speciale dank aan Sportclub De Vennen voor hun gastvrijheid!

AGENDA

Tweede tijdvak centraal examens

Eind datum: 25 jun
Read More

08.00 bekendmaking normering tweede tijdvak

Read More

19.00 ophalen cijferlijsten geslaagden, onder voorbehoud

Read More

Contact