Nieuws

Sophie Veenstra blij met TTO en CIA

Sophie Veenstra blij met TTO en CIA

In een gezellig gesprek vertelt oud-leerlinge Sophie Veenstra over haar Cambreurtijd. Zij is na vier jaar studie Trend, Research & Concept Creation in Lifestyle aan de Fontys Hogeschool al weer drie jaar werkzaam in Amsterdam als projectmanager bij de Reclamefabriek, waarbij ze het proces begeleidt van reclameopdracht tot uitvoering voor bedrijven als Aldi, Praxis en Subway.

Maar Sophie kan zich haar intakegesprek voor de TTO-afdeling bij mevrouw Trella en haar eerste jaar op tweetalig vwo nog heel goed herinneren. “Ik wilde zelf tweetalig doen. Ik vond het belangrijk het Engels echt als tweede taal te beheersen, vond het leuk om ook iets bijzonders te doen en zocht de uitdaging.” Haar ouders hebben haar hierin gesteund en ook daadwerkelijk in het eerste jaar geholpen. “Het was soms doodeng om in het Engels iets te presenteren, dat weet ik nog wel. Maar dat gold voor alle leerlingen en dat schept een band. Bovendien waren de docenten echt heel aardig, super geduldig en hielden gewoon rekening met je. Het was wel aanpoten, zeker het eerste jaar. Maar in mei samen naar York was een feestje en voelde als een beloning”, vertelt Sophie enthousiast. Ze denkt met grote waardering terug aan haar mentor Greetje van Liempt.

Van haar prima beheersing van het Engels heeft ze nog iedere dag profijt. De opleiding heeft haar ook op de een of andere manier wereldser gemaakt. Naar Londen en daar een dag op een Engelse school rondlopen, naar Brussel naar het Europees Parlement, dat vond ze “tof”. Ze heeft voor haar minor al in Kuala Lumpur gezeten en zou ook best nog wel vaker een tijd in het buitenland willen werken. Of TTO ook bijgedragen heeft tot haar persoonlijke ontwikkeling is best een lastige vraag. Na wat nadenken geeft Sophie aan dat ze best lastige dingen heeft moeten doen, drempels over moest. “Dingen die ik nu niet meer zo snel zou durven deden we toen gewoon.” Maar als dat dan lukt, dan durf je een volgende keer weer meer en leer je vertrouwen op je eigen mogelijkheden. Dus een volmondig ja, TTO heeft zeker een rol gespeeld in haar ontwikkeling.

Maar niet TTO alleen. Sophie is een van de eerste leden en later voorzitter van de leerlingenvereniging CIA. Hier moet je samenwerken, plannen, brainstormen, regelen, werven, hier heb je ook lef, creativiteit en organisatietalent nodig. En dat past echt bij Sophie.

Ze is het in Amsterdam nog lang niet beu, maar Dongen trekt toch ook. In ieder geval wil ze afscheid nemen van het oude gebouw en een kijkje nemen in de nieuwbouw, waar de CIA en TTO een mooie plek hebben gekregen. Dus tot binnenkort, Sophie!

AGENDA

Breakweek 3 met diverse aangepaste activiteiten

Eind datum: 23 apr
Read More

leerlingen in ’t zonnetje, onder voorbehoud

Read More

Contact