Nieuws

EXplorationproject “Mythologie”

EXplorationproject “Mythologie”

In periode 2 hebben leerlingen uit (T)vwo 2 en 3 zich verdiept in mythologische verhalen tijdens het eXploration project “Mythologie”. Aan de hand van kunstwerken, filmpjes en moderne versies van oude verhalen hebben zij kennis genomen van een aantal Griekse en Romeinse mythen, een paar verhalen uit de Bijbel en uit de Keltische mythologie.

Waarom? Omdat het leuk is deze verhalen te lezen EN omdat deze verhalen ons leren over wie we zijn, wat onze kwaliteiten en gebreken zijn, hoe we ons verhouden tot anderen en hoe we de wereld kunnen begrijpen.

Op het plaatje: een plafondschildering in het Louvre (Parijs) waarin we zien hoe Icarus zijn vaders wijze woorden niet opvolgt en te hoog vliegt. De was waarmee zijn vleugels zijn vastgezet, smelt door de hitte van de zon en Icarus stort ter aarde.

AGENDA

Breakweek 3 met diverse aangepaste activiteiten

Eind datum: 23 apr
Read More

leerlingen in ’t zonnetje, onder voorbehoud

Read More

Contact