Nieuws

Tvw2b deelt kennis ecologische voetafdruk met Mumbai

By februari 17, 2020februari 15th, 2021No Comments

Tvw2b deelt kennis ecologische voetafdruk met Mumbai

Op maandag 17 februari heeft klas Tvw2b bij Geography met leerlingen van Shetty Internationaal school in Mumbai het thema “ecologische voetafdruk” aangesneden. Een nieuw concept voor hen, wij gebruiken vaak twee tot vier aardbollen om ons voedingspatroon, lifestyle, reizen en keuze van merkkleding in stand te kunnen houden.

Ook de energieconsumptie nodig om mobieltjes vanuit Azië hier naartoe te transporteren raakt het thema. We hebben gesproken over mogelijkheden om deze voetafdruk te verkleinen, zelfs zodanig dat het echt pijn gaat doen. Een leven zonder mobieltje en kleren dragen van oudere broer of zus? Spruitjes eten ’s winters in plaats van peultjes uit Zimbabwe; een fietsvakantie in plaats van dat exotische strand op Bali op te zoeken? De bewustwording van mondiale problemen en hoe ermee om te gaan is weer aangescherpt.

 

Mevr. Ten Thije

AGENDA

Meivakantie

Eind datum: 14 mei
Read More

Contact