Nieuws

Zonovergoten dag in GeoFort

By mei 28, 2019februari 15th, 2021No Comments

Zonovergoten dag in GeoFort

Voor het derde jaar op rij organiseerde de sectie aardrijkskunde een excursie naar GeoFort in Herwijnen. Waar de eerstejaars zich vorig jaar nog moesten schuilhouden in een legertent vanwege de hevige buien, genoten de huidige brugklassers de gehele dag van de vele buitenactiviteiten op een zonnig fort.
Leerlingen leerden spelenderwijs over de verdedigingswerken van de Hollandse Waterlinie. Het was al snel duidelijk dat we inventieve bouwers in ons midden hebben: vele torens waren bestand tegen aardbevingen. Moeilijker bleek het GPS-tekenen: een land natekenen op het fort was een stuk minder simpel dan gedacht. Dat onze mavoleerlingen vaak meer in hun mars hebben dan ze zelf denken, werd duidelijk tijdens de zoektocht naar coördinaten. Vooraf klaagden leerlingen nog over de moeilijkheidsgraad van de opdracht, maar eenmaal onderweg bleek het een fluitje van een cent. De desoriëntatietunnel (daar kun je lekker hard gillen) en de trekpont in de gracht waren ook dit jaar een succes: leerlingen waren er niet weg te slaan.
Na een educatieve en actieve dag in de buitenlucht gingen we huiswaarts. Eén van de buschauffeurs nam dit al te letterlijk en nam de afslag Rijen, maar rond half vier was iedereen weer op het thuishonk.

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact