Nieuws

Meet-en-Greetproject van het Rode Kruis

By mei 27, 2019februari 15th, 2021No Comments

Meet-en-Greetproject van het Rode Kruis

Ook dit jaar vond het Meet-en-Greetproject van het Rode Kruis weer plaats. Helaas de laatste keer dat het door het Rode Kruis werd georganiseerd. Gelukkig neemt volgend schooljaar De Zonnebloem Dongen het stokje over. De Zonnebloem heeft dit jaar meegekeken en het project sluit goed aan bij de doelstelling van deze organisatie namelijk senioren uit hun isolement halen en samen leuke dingen doen.

De leerlingen, twaalf in totaal, hebben diverse activiteiten georganiseerd voor de senioren, van een spelletje spelen, samen een taart bakken, gezellig samen een kopje koffie met iets lekkers gaan drinken tot een bezoek aan een museum toe.

Een reactie van een leerling: “Mijn ervaring van het Meet-en-Greetproject van het Rode Kruis was heel erg gezellig. Ik deed het samen met een vriend van mij en wij hebben samen met de senior heel veel gedaan. We zijn een keer bij haar thuis gaan koken en kennis maken. Toen de keer erna zijn we naar het leermuseum gegaan, ik was er persoonlijk nog nooit geweest en vond het erg interessant. De keer daarna hebben we gewoon Rummikub gespeeld. We hebben zo’n vijf keer gespeeld en we hebben nog niet een keer gewonnen. Ook hebben we een keer op school gevraagd of we een lokaal konden gebruiken om een film te kijken. Gelukkig konden we dat en natuurlijk de laatste keer bij de Avri waar we afscheid namen. Het was een heel erg leuk project en ik raad het zeker aan.”

Mocht u volgend jaar mee willen doen, neem dan contact op met de Zonnebloem, afdeling Dongen.

Langs deze weg bedanken wij ook de heer Paul van den Heuvel voor zijn inzet voor dit mooie project.

AGENDA

Meivakantie

Eind datum: 14 mei
Read More

Contact