Nieuws

Kerst wordt op het Cambreur echt gevierd

By december 24, 2017februari 15th, 2021No Comments

Kerst wordt op het Cambreur echt gevierd

Manden vol met broodjes, croissants, appelflappen en worstenbroodjes worden op vrijdag 22 december op de drie gebouwen aangevoerd. De meeste groepen ontbijten of brunchen gezellig samen met klasgenoten en mentor. Maar daar blijft het niet bij: iets doen voor een ander, stilstaan bij een ander is het motto van deze bijzondere schooldag. Havo 4 luistert naar het inspirerende verhaal van Pim Brouwers die met doorzettingsvermogen en lef dingen doet die met zijn handicap niet mogelijk lijken. Havo en vwo 2 maken in ’t Schouw een heel toneel vol met feestelijke dozen voor gezinnen die het niet zo breed hebben. Met name de jongens worstelen met inpakpapier, plakband en cellofaan, terwijl andere knullen fantastische papieren bloemen maken, geleerd op de Biezenkring. De mavoleerlingen en vmbo-leerlingen vieren kerst in hun eigen groep en schrijven wensen op voor elkaar. Ook wordt er traditioneel geschaatst. Havo3 en vwo3 schrijven kaarten en brieven voor Amnesty en staan stil bij gevangenen die vaak onterecht vastgehouden worden. In de aula op het hoofdgebouw zingen de brugklassers voor hun opa’s en oma’s. Omdat de techniek het wat laat afweten, moeten ze op eigen kracht verder en dat gaat eigenlijk nog veel beter. Na liedjes, gedichten en een mooie solo verwennen de kleinkinderen de grootouders met koffie, thee en iets lekkers. Docent Ralph Zijlemans mag tevreden zijn.
Vele handen ruimen op, het conciërgeteam met name heeft op volle toeren moeten draaien, de kerstvakantie mag beginnen. De school wordt komende week de centrale plek voor de winterspelen. We wensen alle deelnemers veel plezier!

AGENDA

Breakweek 3 met diverse aangepaste activiteiten

Eind datum: 23 apr
Read More

leerlingen in ’t zonnetje, onder voorbehoud

Read More

Contact