Nieuws

24 oktober 2017: masterclass poëzie

By oktober 31, 2017februari 15th, 2021No Comments

24 oktober 2017: masterclass poëzie

Mirte Debats volgde een masterclass poëzie en zag zich voor een groot aantal vragen gesteld. Wat is poëzie? Wat wil de auteur met dit gedicht zeggen? Bestaat er zoiets als een goede interpretatie? Wanneer ben je een auteur? Hoe ziet een dichter eruit? Wat is het verschil tussen geschreven en gesproken poëzie? Al deze vragen en nog veel meer werden afgelopen dinsdag tijdens een masterclass poëzie bij de Radboud Universiteit Nijmegen door een groep vwo’ers uit de bovenbouw besproken. Vragen die moeilijker zijn dan ze op het eerste gezicht lijken. Om tot antwoorden te komen hebben we gediscussieerd, getekend, geluisterd naar drie enthousiaste leraren, gedichten gelezen en bekeken, meningen van dichters over poëzie vergeleken en tenslotte zelf geschreven. Om uiteindelijk tot een conclusie te komen: poëzie is veelzijdig.

 

AGENDA

Breakweek 3 met diverse aangepaste activiteiten

Eind datum: 23 apr
Read More

leerlingen in ’t zonnetje, onder voorbehoud

Read More

Contact