Nieuws

Travelling back in Time!

By december 7, 2016februari 15th, 2021No Comments

Travelling back in Time!

Een bijzondere ervaring was het voor de leerlingen van klas 2Tvwo en 2Thavo. Én zeker ook voor de enkele 2vwo leerling die het aandurfde om mee te doen!

Tijdens een interactieve toneelworkshop op donderdag 1 december, onder leiding van Peter and Melanie, twee Engelstalige acteurs van het Phileas Fogg Theatergezelschap, waanden de leerlingen zich even terug in het Victoriaanse tijdperk (1840-1900). Een tijdperk waarin jongeren nauwelijks de gelegenheid hadden om te studeren en al vroeg moesten werken in de mijnen of al bedelend de straat op moesten om te zorgen dat broertjes en zusjes te eten kregen thuis. En áls je al naar school mocht, dan werd je met de regelmaat van de klok door je docent afgestraft met een rietje wanneer je niet precies deed wat van je verlangd werd.

In kleine groepjes werden losse scenes ingestudeerd die uiteindelijk heel kunstig samengevoegd werden tot een indrukwekkend toneelstuk. Het publiek heeft genoten: van het instuderen van de scenes, de glansrijke rollen die de leerlingen speelden en niet te vergeten van de heerlijke hapjes die door de leerlingen zelf klaargemaakt waren voor bij de koffie en de thee.

Met dank aan Pete en Melanie van Phileas Fogg, aan Jan van Riel, René Hermans, Jane Barends en Helga van der Weele die als gastacteurs schitterden in de einduitvoering, en natuurlijk aan onze  leerlingen die hebben laten zien dat zij niet alleen goed in het Engels kunnen communiceren maar ook briljant kunnen acteren. En publiek: dank voor jullie fantastische applaus.

AGENDA

Meivakantie

Eind datum: 14 mei
Read More

Contact