Nieuws

Hoe verkoop ik een uitvinding?

By november 9, 2016februari 15th, 2021No Comments

Hoe verkoop ik een uitvinding?

Tien potentiële vwo-leerlingen uit groep 8 meldden zich vandaag  voor de Cambreur Class “Hoe verkoop ik een uitvinding?” Dit schooljaar zijn er 10 prikkelende onderwerpen geprogrammeerd waarvan deze er een is speciaal voor de vwo’ers. Brian Tennebroek nam ze onder zijn hoede. Onze jonge gasten spraken ronduit over hun eigen beleving rondom het onderwerp uitvindingen en deden actief mee met het benoemen en bespreken van verschillende uitvindingen.

De kinderen hebben kennisgenomen van ‘copyright’ oftewel auteursrecht, merkrecht, modelrecht en zelfs het octrooirecht ook wel patentrecht genoemd. Zij hebben aan de hand van een simpel praktijkvoorbeeld (beschuit met een inkeping waardoor het bovenste beschuitje eenvoudig met je vinger uit de verpakking is te halen) bekeken hoe nu het bijpassende octrooi eruit ziet en hoe je geld kunt verdienen aan een ‘goed idee’. De uitvinder van het beschuitje met een inkeping verdient hier al 16 jaar een leuk zakcentje mee, hoeveel houdt hij echter geheim.

Tijdens de les werd een foto van de jongelui en hun docent gemaakt, nadat hier nadrukkelijk toestemming voor gevraagd was. Het woord portretrecht werd onmiddellijk in de les verwerkt.

Tot slot gaven de negen jongens en de ene dame aan dat ze heel wat bijgeleerd hadden en enthousiast gingen de kinderen weer huiswaarts.
Conclusie: een leuke, leerzame middag voor onze eventueel toekomstige leerlingen, die nu al toe zijn aan een nieuwe fase!

AGENDA

Meivakantie

Eind datum: 14 mei
Read More

Contact