Nieuws

Thuis lessen volgen met KPN KlasseContact

By oktober 13, 2016februari 15th, 2021No Comments

Thuis lessen volgen met KPN KlasseContact

Een ingrijpende rugoperatie moest ze ondergaan, Maud de Bresser uit Tvw2b. Het herstel zou enige tijd duren en omdat langdurig zitten  na de operatie geen optie was, moest er een andere manier gevonden worden om ervoor te zorgen dat ze niet enorm ging achterlopen.  KPN installeerde ‘De Klasgenoot’ in de klas en zo kan Maud thuis de lessen volgen.

“Voor de operatie heeft Maud vier buddy’s aangewezen: Marit Ruis, Demi Kuijpers, Aline Schellekens en Isis Kleinendorst. Haar  vier vriendinnen halen bij toerbeurt het apparaat op bij de balie. Vervolgens zorgen ze ervoor dat het is aangesloten en geïnstalleerd op de achterste rij in de klas, zodat Maud als het ware in de klas zit. Maud kan inzoomen, ze is er echt bij op deze manier.  Als de les begint, krijgt de  docent  een microfoontje om en kan de les starten, “ legt Bas Brouwers ( docent geschiedenis / mentor ) uit.  “Na de les gaat het apparaat weer naar de balie, zodat het kan worden opgeladen. Het werkt prima.’’

Maud is zelf ook tevreden met deze oplossing. In de eerste mentorles na de operatie heeft ze röntgenfoto’s  laten zien aan haar klasgenoten, zodat zij konden zien wat haar is overkomen.  Bas Brouwers: ‘’ Ze vindt het fijn dat ze onderdeel is van de klas terwijl ze toch thuis zit, ze is zelfs via het scherm op de klassenfoto gegaan.”  Op het moment volgt Maud zo’n drie lessen per dag op deze manier, want lang zitten is nog erg vermoeiend voor haar. Wellicht gaat ze in december  weer wat lessen op de reguliere manier volgen.”

klassenfoto-maud-de-bresser

AGENDA

Tweede tijdvak centraal examens

Eind datum: 25 jun
Read More

08.00 bekendmaking normering tweede tijdvak

Read More

19.00 ophalen cijferlijsten geslaagden, onder voorbehoud

Read More

Contact