Nieuws

Cambreurbrugklassers halen € 5638,57 op voor SNV Brabant Centraal

By oktober 11, 2016februari 15th, 2021No Comments

Cambreurbrugklassers halen € 5638,57 op voor SNV Brabant Centraal

De brugklasleerlingen van het Cambreur College in Dongen hebben het fenomenale bedrag van  € 5638,57 opgehaald voor Stichting Nieuwkomers en Vluchtelingenwerk Brabant Centraal. Het geld is opgehaald tijdens de Wereldweek, een week waarin de leerlingen allerlei workshops hebben gedaan rond het thema wereldculturen. Het Wereldweekprogramma,  opgezet door docenten van het Cambreur College in samenwerking met  Helma Frank van SNV Brabant Centraal, zat vol met vrolijke dans, gezellige muziek, maar had ook een serieuze kant. De brugklassers hebben persoonlijke verhalen gehoord van vluchtelingen, van wie enkelen nog maar kort in Nederland verblijven. Ze vertelden de leerlingen waarom ze moesten vluchten uit hun vaderland en hoe zij het ervaren om nu in Nederland te zijn.

De opbrengst  van de € 5638,57 is tot stand gekomen door een grootse sponsorloop en de verkoop van tickets voor een spetterende show in de aula van het hoofdgebouw van het Cambreur College waarin door alle brugklassers een optreden verzorgd werd. Djembe, Afrikaanse, Egyptische  én Indiase dans, Braziliaanse percussie en een Zumbaoptreden onder leiding van Eurostyle dansscholen wisselden elkaar in snel tempo af.  Enkele creatieve kunstwerken, gemaakt door de leerlingen, vonden gretig aftrek tijdens een verkoop bij opbod.

Het Cambreur College dankt hierbij alle ouders, workshopleiders en niet te vergeten alle brugklasleerlingen die deze fantastische opbrengst mogelijk hebben gemaakt..

 

AGENDA

Tweede tijdvak centraal examens

Eind datum: 25 jun
Read More

08.00 bekendmaking normering tweede tijdvak

Read More

19.00 ophalen cijferlijsten geslaagden, onder voorbehoud

Read More

Contact