Nieuws

Een kijkje in de keuken bij GFK !

By juli 4, 2016februari 15th, 2021No Comments

Een kijkje in de keuken bij GFK !

Bij één van de grootste onderzoeksbureau’s in de wereld een kijkje mogen nemen: dit overkwam de leerlingen die wiskunde A volgden van 4vwo en tto.

De hele voorgeschiedenis tot deze dag is ook het vermelden waard. Het nieuwe examenprogramma bij wiskunde A heeft een aardige toename van statistiek en dus komen begrippen als steekproefgrootte en nominale variabele nogal eens voorbij. Maar hoe wordt dit in de praktijk nou Ingezet ? Hoe gaat men hiermee concreet aan het werk ?

Als echte Dongenaar kun je, als je het over onderzoek en enquêtes hebt, niet echt om GFK heen. Het prachtige gebouw bij de rotonde richting Rijen en Oosterhout is een echt eyecatcher, maar dat niet alleen: ze komen nogal eens in het nieuws voorbij met het feit, dat het onderzoek is gedaan door hen. Dus een goed idee om daar contact mee te leggen en eens te kijken wat ze allemaal doen. Maar hoe kom je in contact ?

Daar hadden de leerlingen zelf al een antwoord op: een bekende en zelfs een moeder van een van de leerlingen werkt er. Daarna was de afspraak zo gemaakt en konden de leerlingen op vrijdag 1 juli getrakteerd worden op een bezoek aan GFK. Na ontvangst door mevrouw Van Schijndel gingen we richting presentatiezaal en kwamen op die manier door het gehele gebouw. Deze zaal bevond zich op  de bovenste verdieping van waar je een prachtig uitzicht op de omgeving hebt.

Vervolgens kregen we een presentatie van meneer Van Meurs, die marketing en datascientist is bij GFK. Hij vertelde ons eerst in het algemeen over GFK o.a. dat het zo’n 13.000 personeelsleden heeft en is gevestigd in wel meer dan 100 landen!

Daarna vertelde hij nog over de vestigingen in Nederland, over zijn eigen werk en tenslotte nog een klein stukje wiskunde: dat kon natuurlijk niet achterblijven!

Als laatste konden de leerlingen nog vragen stellen en kregen ze een presentje uitgedeeld. Navraag bij de leerlingen leerde ons, dat ze het echt interessant vonden, wel wat moeilijk, maar dat het zeker een geslaagde excursie was.

Ik wil ook via deze weg mijn dank uitspreken aan mevrouw Van Schijndel en meneer Van Meurs die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt !

 

Maarten van der Burght, docent wiskunde

AGENDA

Tweede tijdvak centraal examens

Eind datum: 25 jun
Read More

08.00 bekendmaking normering tweede tijdvak

Read More

19.00 ophalen cijferlijsten geslaagden, onder voorbehoud

Read More

Contact