Nieuws

Stage op een manege, zelfstandig werk in de frisse lucht

By mei 26, 2016februari 15th, 2021No Comments

Stage op een manege, zelfstandig werk in de frisse lucht

Willemijn Swinkels uit klas bkz3a liep twee weken stage bij manege Thielen in Hulten. Hoe is haar het werken tussen de paarden bevallen?

“Ik heb vroeger zes jaar paard gereden bij deze manege en kende het bedrijf dus al. Toen ik vroeg of ik hier stage mocht lopen vonden ze het gelukkig meteen  goed. Op de manege heb ik veel verschillende karweitjes gedaan zoals; stallen schoonmaken, voeren, kruiwagens vullen met kuilgras, vegen, paarden binnen- en buitenzetten, zadels en tuig invetten en nog veel meer. Heerlijk werk in de frisse lucht. Op een manege werk je meestal zelfstandig en zie je elkaar pas bij de koffie of de lunch. De pauzes zijn daardoor meestal extra gezellig.

Ik wist natuurlijk al veel voordat ik hier stage kwam lopen, maar ik heb toch nog dingen geleerd, zoals hoe je een singel op zijn veiligheid moet keuren. Ik zou graag een vaste baan hebben op een manege, daarom ga ik na het behalen van mijn diploma naar het Prinsentuin College in Breda studierichting paardensport en paardenhouderij.”

AGENDA

Tweede tijdvak centraal examens

Eind datum: 25 jun
Read More

08.00 bekendmaking normering tweede tijdvak

Read More

19.00 ophalen cijferlijsten geslaagden, onder voorbehoud

Read More

Contact