Nieuws

Europe in your own environment

By april 21, 2016februari 15th, 2021No Comments

Europe in your own environment

Europa in je eigen omgeving, Europa in Dongen, dit is het thema waarmee de leerlingen uit Tvw4 de afgelopen periode binnen het vak Global Studies aan de slag zijn gegaan. Hierbij zijn ze begonnen in de Dongense raadszaal waar de burgemeester hun vragen kon beantwoorden over de wensen van de gemeente Dongen in relatie tot Europa. In week twee hebben ze een gastcollege gehad van Josha Ober van Midpoint Brabant, een organisatie die onder andere kijkt naar Europese subsidiemogelijkheden voor Tilburg en het samenwerkingsverband Hart van Brabant waaronder gemeente Dongen ook valt. Mevrouw Ober heeft ze college gegeven over subsidieregelingen die aantrekkelijk kunnen zijn voor hun onderzoek. Daarna hebben ze een onderzoek gedaan waarbij ze een onderwerp kozen voor de gemeente waarbij er subsidiemogelijkheden zijn voor de gemeente en voor bedrijven uit de regio. Vijf groepen met uiteenlopende onderwerpen hebben vorige week donderdag hun onderzoek gepresenteerd aan wethouder Bea van Beers, raadslid Rob Huijben en een vijftal ambtenaren. De bijeenkomst werd geleid door Mark van Rijen, hoofd communicatie van gemeente Dongen en vader van twee leerlingen op het Cambreur College. Twee maal was het onderwerp energievoorzieningen voor de nieuwe Beljaart, een groep ging voor een toeristische, zelfvoorzienende fietsroute door Dongen en Vlaanderen, een groep heeft zich gericht op de landbouwers in de gemeente en de laatste groep op het ombouwen van boerderijen naar toeristische boerderijen die daarmee door innovatie en duurzaamheid het hoofd boven water kunnen houden.

De sfeer was uitermate goed, een ambtenaar vertelde dat hij van deze ideeën energie kreeg om nieuwe zaken te gaan bedenken en de wethouder was vol lof over onze leerlingen en hun onderzoek. Docent Bas Brouwers, die het vak Global Studies dit jaar voor het eerst geeft, is trots op zijn leerlingen. Bram Thielen, teamleider, verzucht terug op school: “Wat hebben we toch fantastische leerlingen!” En wat zou het mooi zijn als een van de plannen daadwerkelijk uitgevoerd zou kunnen worden.

AGENDA

Tweede tijdvak centraal examens

Eind datum: 25 jun
Read More

08.00 bekendmaking normering tweede tijdvak

Read More

19.00 ophalen cijferlijsten geslaagden, onder voorbehoud

Read More

Contact