Nieuws

Cambreur College ontvangt enthousiaste nieuwe lichting

By maart 15, 2016februari 15th, 2021No Comments

Cambreur College ontvangt enthousiaste nieuwe lichting

Stoer en vol vertrouwen, maar ook op van de zenuwen voor het intakegesprek, flinke meiden en jongens, maar ook kleine, dappere groep achters klopten vorige week dinsdag en donderdag aan bij het Cambreur College. Zij hebben hun keuze bepaald. “Het is een leuke school, mijn broer zegt, dat hier veel activiteiten georganiseerd worden.” Of: ” Ik vond de kennismakingsmiddag goed, en de Cambreur Class heeft me over de streep getrokken.” Maar ook regelmatig: ” Ik heb hier als leerling een super tijd gehad en dat gun ik mijn kind ook.”

Veel ouders hebben samen met hun kind deze keuze heel goed voorbereid: zij bezochten diverse infoavonden, de open avond en zijn zelfs op bezoek geweest op de school in bedrijf, waar ze gastvrij door meedenkende docenten werden ontvangen. Hier werden hun verwachtingen bevestigd.

Directeur Ad van der Ven blikt terug: “We hadden ons al doel gesteld om de dalende tendens van het aantal Dongense leerlingen te doorbreken en daarin zijn we geslaagd. Daar ben ik blij om. Volgend jaar is de vernieuwing van ons onderwijs nog duidelijker zichtbaar. Dat maakt het voor de leerlingen van groep 7 gemakkelijker om voor ons te kiezen. We verwachten dan een stijgende lijn in onze aanmeldingen te zien.”

Het Cambreur hoopt op korte termijn het gebouw aan de Bolkensteeg te kunnen moderniseren, zodat het helemaal up to date is voor het onderwijs aan de mavo van Dongen.

Een ding is zeker: de nieuwe Cambreurianen hebben er zin in.

 

 

AGENDA

Tweede tijdvak centraal examens

Eind datum: 25 jun
Read More

08.00 bekendmaking normering tweede tijdvak

Read More

19.00 ophalen cijferlijsten geslaagden, onder voorbehoud

Read More

Contact