Nieuws

Het Dongense Cambreur College, vertrouwd en toch verrassend nieuw

By januari 13, 2016februari 15th, 2021No Comments

Het Dongense Cambreur College, vertrouwd en toch verrassend nieuw

Gemiddeld een dikke 8 scoort het Cambreur College in de ranking van RTL-nieuws .  Schoolleiders Ad van der Ven en Helga van der Weele zijn hiermee heel tevreden:  daarmee doet het Dongense Cambreur het uitstekend, met name in vergelijking met de scholen in de regio.

Het Cambreur is een zeer vertrouwd element in de Dongense samenleving. Veel inwoners hebben levendige herinneringen aan hun schooltijd op een van de Cambreurgebouwen. Maar het Cambreur van nu is in veel opzichten niet meer de school van toen.

“Een kwalitatief goede opleiding afgerond met een waardevol diploma, daar staan wij voor,” geeft deelschooldirecteur Ad van der Ven aan. “En dat we daarin slagen, tonen onze (examen)cijfers.” “Daarnaast bruist de school van activiteiten met, door en voor leerlingen en dat komt de sfeer natuurlijk ten goede,” vult Helga van der Weele aan.

Nieuw is de verticale indeling van het onderwijs. Het hoofdgebouw wordt het Cambreurlyceum, voor havo- en vwo-leerlingen, het voorbereidend mbo heeft een mooie plek aan de Mgr.Schaepmanlaan 2 en de mavo-leerlingen krijgen een eigen stek aan de Bolkensteeg.

Een vergelijking met de zomerspelen is op zijn plaats. In 55 jaar tijd kunnen de zomerspelen nog steeds terecht rekenen op een enorme populariteit. De kern is het hetzelfde, de sfeer is hetzelfde, maar de uitvoering is moderner en professioneler. Ook op het Cambreur is de sfeer nog steeds prima, onderwijs is nog steeds onderwijs, maar inhoudelijk is het college helemaal met zijn tijd meegegaan.

Zomerspelen, avondvierdaagse, oranjeparkfestival, maar ook bezinningsdagen, klusacties, stijlavond en casinoavond horen helemaal  bij Dongen.  En dat wil je toch niet missen?

AGENDA

Tweede tijdvak centraal examens

Eind datum: 25 jun
Read More

08.00 bekendmaking normering tweede tijdvak

Read More

19.00 ophalen cijferlijsten geslaagden, onder voorbehoud

Read More

Contact