Nieuws

Staatssecretaris Sander Dekker in gesprek met Cambreurleerlingen

By maart 2, 2015februari 15th, 2021No Comments

Staatssecretaris Sander Dekker in gesprek met Cambreurleerlingen

Wat is het geheim achter uw politieke bliksemcarrière? Heeft het afschaffen van de studiebeurs niet tot gevolg, dat jongeren überhaupt niet starten met een studie? Is het behalen van de rekentoets nu zo cruciaal, dat een leerling hierdoor zijn diploma kan mislopen? Op een feloranje Montisbank geflankeerd door Ecco-leer, een gfk-banner en flesjes Cola werd staatssecretaris Sander Dekker a.d.h.v. van vragen van leerlingen uit de bovenbouw havo-vwo door politiek verslaggever van de NOS Joost Vullings geïnterviewd. De bijeenkomst was georganiseerd door de JOVD in het kader van Jeugd ontmoet politiek. Het Cambreur College greep dit verzoek met beide handen aan om de leerlingen maatschappijwetenschappen in contact te brengen met de echte Haagse politiek. Docenten Rob van Esch en Michelle Gagliardi bereidden hun leerlingen hierop grondig voor.
Sander Dekker had er zichtbaar plezier in. Zijn antwoorden kwamen vlot, helder en begrijpelijk. Daar waar hij een pleidooi hield voor het politieke bedrijf en met name voor zijn eigen partij ging dit met een kwinkslag. Echt moeilijk kreeg hij het niet, de vragenstellers namen meestal genoegen met zijn antwoord.
Na het vragen(v)uur ontvingen zowel Sander Dekker als Joost Vullings typisch Dongense geschenken uit handen van de kersverse burgemeester mevrouw Marina Starmans. Want naast een kennismaking met de Dongense jongeren was de bijeenkomst ook een soort Dongenpromotie. In een informelere setting ging Sander Dekker in gesprek met onze leerlingen.
Het streven om de politiek dichter bij onze jeugd te brengen is zeker geslaagd. Op de vraag wie er over een paar weken gaat stemmen, antwoordde vrijwel iedereen positief. Of dit op de VVD is, dat is ede vraag.

 

AGENDA

herkansingen vmbo examenklassen
Read More
Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More

Contact