Nieuws

Technisch ontwerpen bij natuurkunde in klas 5 (T)vwo

By februari 9, 2015februari 15th, 2021No Comments

Technisch ontwerpen bij natuurkunde in klas 5 (T)vwo

Wiens ontwerp schiet het verst? Dat leer je in vwo5 bij natuurkunde. Op donderdag 5 februari was het zover. In groepjes van drie moesten de leerlingen voldoen aan de volgende opdracht: ontwerp een apparaat dat een hoeveelheid aluminiumfolie (zelf te vervormen) zover mogelijk wegschiet. Het gebruik van elektrische onderdelen en chemische reacties (juf, mogen we echt geen karbiet gebruiken?) waren niet toegestaan. Daarnaast waren er nog wat aanvullende eisen, bijvoorbeeld over de maximale grootte van het bouwwerk. Brainstormen, ideeën opdoen op internet, bouwen, testen, verbeteren en weer testen: het was nog een hele uitdaging. Maar wel een leuke: iedereen was enthousiast bezig, sommigen waren zelfs ronduit fanatiek! Als docent heerlijk om te zien. Ook heel fijn dat ze regelmatig gebruik mochten maken van het technieklokaal. De opstelling van Cindy van Strien, Luc Haagh en Dominique van der Giessen schoot het verst: maar liefst 17 meter!
 

AGENDA

Breakweek 3 met diverse aangepaste activiteiten

Eind datum: 23 apr
Read More

leerlingen in ’t zonnetje, onder voorbehoud

Read More

Contact