Nieuws

Bijzondere Video-Conferentie met Mumbai

By januari 6, 2015februari 15th, 2021No Comments

Bijzondere Video-Conferentie met Mumbai

Een videoconferentie met Mumbai is inmiddels heel gewoon geworden op het Cambreur College. Toch was de VC van donderdag 19 december best bijzonder. Niet iedereen weet, dat leerlingen in Mumbai ook Frans kunnen kiezen als tweede taal. Onze leerlingen uit Havo 5 met Frans in hun pakket hebben in oktober en november een e-journal gemaakt met als onderwerp: “Nous et notre monde”. De videoconferentie werd gehouden met de Jamnabai Narsee School. Het was vreselijk eng, vonden de leerlingen van Havo 5 in het begin. Als je stem een octaaf hoger klinkt dan normaal, dan is dat duidelijk! Maar na de start ging het meteen goed en won iedereen aan zelfvertrouwen. Het was zelfs jammer dat de VC na een uur afgelopen was. Zaten we er net goed in! Ook in Mumbai was de sfeer top, gezien de vrolijke gezichten en de zichtbare hilariteit. Zo zie je maar, schoolkinderen gedragen zich over de hele wereld hetzelfde… Na afloop waren de reacties superenthousiast. “Mevrouw, ik vond het eigenlijk heel erg leuk!” Dan kun je als leraar alleen nog maar trots zijn op “je kinderen”. Jan Bart van Heesch leverde wederom een constructieve bijdrage en nam de zorgen voor het technische aspect over. Het Franse EUMIND-project zorgt voor een waardevolle aanvulling op “le français en pratique”. Alle leerlingen zijn inmiddels beloond met een goed cijfer. Volgend jaar weer! De afspraken zijn al gemaakt.
Wilt u het e-journal bekijken, klik dan hier: http://ejournal.eumind.net/monde2
 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact