Nieuws

Bezinnen bij het kampvuur

By december 18, 2014februari 15th, 2021No Comments

Bezinnen bij het kampvuur

Woensdag 3 december vertrokken 106 leerlingen uit mavo 3 op de fiets naar Loon op Zand. Dik ingepakt met sjaals, mutsen en handschoenen, gingen ze door de kou de bezinningsdagen tegemoet. Ook Annekee, Reno, Vera en Max trapten naar kampeerboerderij Land van Kleef en vertellen over drie dagen bezinnen.

Bij aankomst werden de kamers ingericht en na een goedverzorgde lunch gingen we van start. In kleine groepjes kwamen de gesprekken op gang. Er werden eerst duidelijke afspraken gemaakt over de vertrouwelijkheid. De leerlingen waren al snel open over zichzelf. Ze vertelden wat ze kwijt wilden en er werd goed naar elkaar geluisterd.

Bij de activiteit “Over de Streep”, bekend van tv, werden veel leerlingen letterlijk en figuurlijk over de streep getrokken. Ook de begeleiders deden actief mee en lieten de leerlingen zien dat zij niet alleen staan met hun problemen: ook docenten en medewerkers hebben hun zorgen. Annekee: ‘Het was heel emotioneel. Ik vond het fijn om te zien dat andere leerlingen vaak dezelfde soort problemen hebben als jijzelf. Iedereen vond troost bij elkaar.’

Gesprekken en andere activiteiten wisselden elkaar af. Over de leukste activiteit zijn de meningen verdeeld. Vera vond het avondspel heel leuk. ‘Het was echt spannend om in het donkere bos kaartjes te smokkelen. Je zag bijna niets!’

Voor Reno was het verhaal van een ex-verslaafde het hoogtepunt van de dagen. ‘Ik vond het heel interessant en indrukwekkend om te horen hoe hij heeft geleefd en wat hij allemaal heeft meegemaakt. Echt zielig dat de drugs zo veel kapot hebben gemaakt voor hem!’

Ook de workshops werden gewaardeerd. De workshop Bootcamp staat met stip met bovenaan. Max vertelt: ‘Dat was echt gaaf! We moesten allemaal verschillende sportieve dingen doen. Maar het was wel intensief en loodzwaar!’

Na de workshops konden we bij het kampvuur genieten van de speculaascake en de appelflapjes die door een aantal leerlingen en ouders waren gebakken. Ook de warme chocomel met slagroom vond gretig aftrek. Vera vond het kampvuur het leukst. ‘Het was gezellig om met elkaar buiten wat te drinken. De sfeer was goed.’
Op vrijdag deden de leerlingen samenwerkingsspellen in de gymzaal van het dorp en met een ( minder barre) fietstocht naar Dongen werden drie waardevolle dagen afgesloten.
 

AGENDA

Breakweek 3 met diverse aangepaste activiteiten

Eind datum: 23 apr
Read More

leerlingen in ’t zonnetje, onder voorbehoud

Read More

Contact