Nieuws

Worldschoolprojecten beloond met een hoge onderscheiding

By december 3, 2014februari 15th, 2021No Comments

Worldschoolprojecten beloond met een hoge onderscheiding

Oud-leerlingen Mike, Melvin, Jeroen en Jens-Peter hebben in het kader van hun worlschoolproject twee jaar geleden een windmolen ontworpen die aangedreven werd door een touwpomp. “De bedoeling was dat hij gebouwd kon worden met materiaal dat in Afrika voorhanden was, met name olievaten en ander schroot. De windmolen bestaat uit twee horizontaal geplaatste olievaten die via een v-snaar een as aandrijven die is aangesloten op de touwpomp”, vertelt Jens Peter.

Welnu, deze touwpomp is inderdaad gerealiseerd, naast nog andere ideeën van leerlingen van andere scholen. Hiervoor heeft initiatiefnemer Huib Povel een hoge onderscheiding gekregen.

Op initiatief en ondersteuning van de prefect, de burgemeester, de hoge commissaris en de Koning van Koupéla heeft het de President van Burkina Faso in 2013 behaagd de voorzitter van de Stichting Steunfonds Sahelprojecten te eren met de hoogste onderscheiding “Chevalier de l ‘Ordre National”. 

In een bericht aan onze leerlingen laat de heer Povel weten: “Dankzij jullie creatieve opstelling zijn er projecten ontstaan, die bij de overheid van Burkina Faso zijn opgevallen. De hoge onderscheiding komt ook jullie toe !!!! Gefeliciteerd.”

Voor onze vijfdejaars in Tvwo is het goed om te weten, dat hun ideeën daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden en bovendien erkenning krijgen.
 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact